703312.jpg

Tehtiin vanhempien luona veljeni Nokipannun kanssa pizzaa tänään.
Alla olevalla ohjeella tulee kolme isoa peltiä herkullista, rapeapohjaista herkkua.
Yhden teimme viemisiksi enon mökille, jonne Nokipannu menee pariksi päiväksi mummon kanssa, yksi oli eksoottisempi poroineen ja se yksi oli sitten enemmän veljen makuun... Kolmatta ei ollut tarkoitus tehdä mutta kun sitä taikinaa sitten jäi kun nuo muut tahtoivat ohutpohjaista pizzaa...
Poropizza <3

6 dl vettä
14-16 dl vehnäjauhoja
n. 2½ pss kuivahiivaa (3 dl vettä kohti 40g oikeeta hiivaa, yks kuivahiivapussi vastaa 30g tuoretta)
4 rkl öljyä
2 tl suolaa

Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä korkeammaksi ja sekoita veteen suola sekä jauhoihin sekoitettu kuivahiiva. Sekoita tasaiseksi velliksi ja jatka loppujen jauhojen lisäämistä kunnes saat kimmoisan pallon taikinaa, joka irtoaa kulhon reunoista. Lorauta joukkoon öljyä loppuvaiheessa ja painele taikinaan. Anna kohota vedottomassa paikassa.
Kun taikina on kohonnut, vaivaa taikinasta ylimääräinen ilma pois ja jaa taikina kolmeen osaan.
Taputtele tai kaulitse taikina leivinpaperille.

Taikinan kohotessa valmista täytteet.

150 g kylmäsavupororouhetta
3-4 pientä punasipulia
1 iso prk persikanpuolikkaita
1 kolmio aurajuustoa
100 g mozzarellaraastetta
paseerattua tomaattia

Suikaloi sipuli, kuutioi valutetut persikat ja murusta aurajuusto.

200 g Korpelan saunapalvikinkkua
2 prk ananasta
2 sipulia
1 prk herkkusieniä
mustapippurirouhetta
pizzajuustoa
paseerattua tomaattia

Kuutioi kinkku, hienonna sipuli pieneksi, leikkaa ananasrenkaat lohkoiksi, paloittele isoimmat herkkusienipalat pienemmiksi.

3 tomaattia
½ dl vihreitä oliiveja
50 g kinkkuleikettä
paseerattua tomaattia
pizzajuustoa

Viipaloi tomaatit, leikkaa oliivit pituussunnassa halki.

Levitä kaulitun pizzapohjan päälle ohuelti paseerattua tomaattia, jonka jälkeen sipulit, liha, muut aineet ja viimeiseksi juustot. Paista 250 asteessa kullanruskeiksi.

Poropizza oli parasta kaikkien mielestä! Makua saa siihen enemmän ripauttamalla pintaan hieman pippuria. Tarjoillessa voi olla vielä oreganoa ja tabascoa...