1698819.jpg

Edelleen isä tekee parempaa perinteistä ruskeata jauhelihakastiketta,
mutta tästä se taito karttuu.

400 g naudan paistijauhelihaa
4 pientä sipulia
öljyä
voita
vehnäjauhoja
vettä
maustepippuria
suolaa/fondia

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan paistinpannulla ja lisää pannulle hienonnetut sipulit. Anna kuullottua ja siirrä seos kattilaan. Puhdista pannu talouspaperilla ja laita sille sulamaan nokare voita ja tilkkanen öljyä. Anna kuumentua kuplivaksi ja ripottele joukkoon vehnäjauhoja, sekoita huolellisesti muovivispilällä. Lisää voita/öljyä, ellei seos ole juoksevan tasaista. Vispaile seosta puolikovalla lämmöllä ja varo polttamasta pohjaan. Kun seos on kauniin tummanruskeata, lisää varovasti kannusta vettä pannulle, varo roiskeita. Sekoita ja anna kiehahtaa hetki vispilöiden. Kaada kastike kattilaan jauheliha-sipuliseoksen päälle ja anna kiehua perunoiden keittoaika, lisää tässä vaiheessa maustepippurit ja suolaa/fondia kattilaan.
Tarjolla oli lisäksi mummon kurkkuja ja uusia perunoita.

Mainiota perusruokaa! Harvoin tulee tätä tehtyä, joten on oikein luksusta.
Kastikkeeseen voisi myös pilkkoa mukaan esim. suolakurkkua tai tomaattia.