Tai miun versioni ranskalaisesta klassikosta, appelsiiniräiskäleistä. Idea tuli siitä, että kerrankin oli jääkaapissa appelsiinimehua ja jotain makeata teki mieli ja oiskohan jopa jossain Travel Chanelin ruokaohjelmassa näitä tehty... Nämä on kokkailtu jo maaliskuun puolella ja sen jälkeen ohje on tainnut olla mm. Yhteishyvän Ruokamaailmassa. Joka tapauksessa, taatusti makeanhimo lähtee! Nam :)

4 dl maitoa
2 kananmunaa
vehnäjauhoja
ripaus sokeria
ripaus suolaa
tilkkanen öljyä

appelsiinimehua
voita/margariinia
ruoko- tai fariinisokeria
konjakkia tms
tarvittaessa tilkka vettä

Tee normaali lettutaikina ja anna sen turvota. Paista letut normaalisti, mutta tee niistä mahdollisimman ohkaisia. Taittele letut neljään osaan ja laita sivuun odottamaan. Laita paistinpannulle isohko nokare voita ja sulata se. Lisää joukkoon ruoko- tai fariinisokeria (myös tavallinen käy) ja anna kiehua hetken siirappimaiseksi. Kaada pannulle varovasti appelsiinimehua sekä konjakkia ja anna kiehua hetken kasaan. Laita pannulle neljä taiteltua lettua ja valele lettuja seoksella, anna lettujen lämmetä. Lisää pannulle tarvittaessa vettä, ettei pala pohjaan... Tarjoile letut kuumana esim. vaniljakastikkeen, jäätelön tai kermavaahdon kera ja kaada pannulta hieman siirappia päälle.

Ehkä paras jälkiruoka, mitä olen koskaan tehnyt. Nyt jos pitäisi äkkiä suunnitelma juhlamenu, niin tekisin näitä ehdottomasti jälkkäriksi, sillä nämä voi tehdä etukäteen siirapissa keittoa/lämmittämistä lukuunottamatta. Maku oli hyvin appelsiininen ja konjakki jätti mukavan aromin, kyllä makeaa riitti kerrakseen. Tuo lettuohje on joku ohjeellinen, mulla saattoi olla vaan 2dl taikinakin :D Ja jos tilaa, intoa ja halua riittää, voihan konjakin liekittää eikä kaataa pannulle normaalisti.