Vietin viikonlopun Helsingissä ruokajuttujen parissa, joten luontevaa oli käydä myös lounaalla jossain paikassa, jossa ei aiemmin ollut tullut käytyä. Lounasseuraksi sain kollegani ja hänen poikansa, joten ihan täysin työkuvioitakaan ei tullut unohdettua, vaikka täysin vapaalla kerrankin olin Helsingissä :) Menimme nautiskelemaan intialaista lounasta ravintola India Tandooriin. Tarkempia koordinaatteja miulta ei kannata kysellä, koska en yhtään tiennyt missä olin, seurasin vaan sujuvasti perässä pitkin katuja. Mutta eksymättä selvisin seikkailuista, kun yksin jäin tallustamaan pitkin katuja! :D

Lounas sisälsi perjantaina Lamb Madrasta (vasemmalla oleva soossi) eli lammasta valkosipulilla ja kookoksella maustetussa kermakastikkeessa, Chicken Tikka Masalaa (punainen nökö keskellä) eli tandoor-uunissa grillattua kanaa inkiväärillä ja sipulilla maustetussa tomaattikastikkeessa ja Bangan Tarkaria (oikealla) eli munakoisoa ja perunaa sipuli-tomaattikastikkeessa. Lisukkeeksi oli tietenkin basmatiriisiä, naan-leipää ja salaattia sekä tomaattia ja kurkkua jogurtissa (raita). Palanpainikkeeksi nautimme ihan vaan vettä, vaikka kuulemma mangolassi olisi ollut hyvää. Hintaan kuului vielä kupilliset teetä tai kahvia. Niin ja se hinta oli 8,50 €, eli ei paha. Lounastajia oli jokaisessa ravintolan pöydässä, joten vaikutti suositulta paikalta. Lisäksi sisustus ja yleisilme oli todella siisti ja asiallinen, ei semmoinen sekundakrääsällä silattu sillisalaatti. Ja palvelu oli hyvää. Kyllä sielu lepäsi rauhallisessa ilmapiirissä!

Kaikki nautiskelemani ruoat olivat tosi hyviä. Lammas oli ihanan mureata (ja harvinaisempaa, kun sitä on tottunut syömään vaan pääsiäisenä), kana varmaan värjätty jollain punaiseksi (tai sitten tosi tehokasta maustetta) ja näistä ehdottomasti mausteisin tai tulisin oli tuo kasvishässäkkä. Naan-leipään olisi ollut vielä valkosipuliöljyä ja jotain toista mausteöljyä, mutta en mie nyt kehdannut rueta niiden kanssa lutraamaan. Kokonaisuutena ruoka oli oikein toimivaa ja hyvää, tuolla kyllä kannattaa ehdottomasti käydä. Ja netistä selailemani alá carte -listakin näyttää hyvältä. Pitäiskin joku päivä lähteä syömään Joensuussa toimivaan ravintola Jecikaan, joka tarjoaa intialaista ruokaa.