Kävin aiemmin kesällä perinteisellä kesäretkellä Kolilla ja tälläkin kertaa kävin kylällä sijaitsevassa matkamuistomyymälässä. Myymälässä on mm. pohjoiskarjalaisia ruokatuotteita ja käsitöitä, mutta myös kaikkea muutakin kivaa ja kaunista. Ostin paketillisen Forsmanin mansikkateetä, joka sisältää rooibosta, mansikanpaloja, kermaa ja tuhatkaunon terälehtiä. Samalla kun näitä Chymoksen väkeviä viinejä sattuu olemaan talossa, niin ajattelin kokeilla tehdä terästettyä mansikkajääteetä. Ihan mukava kokeilu, mutta tässä saattaisi jopa hieman paremmin toimia ihan tavallinen perustee. Mukavan mansikkaista ja kesäistä kuitenkin.

1 lasillinen 

n. 2 dl kiehuvaa vettä
1 tl mansikkateelehtiä
n. 2 tl (ruoko)sokeria
 
Kiehauta vesi ja laita veteen hautumaan n. 1 tl mansikkateelehtiä. Hauduta 5 minuuttia ja siivilöi (tai miten ikinä valmistatkaan, katso alhaalta miun vinkkini). Mausta kuuma tee sokerilla ja anna sen jäähtyä jääkaapissa kylmäksi. Lisää kylmään teehen mansikkaviini ja mausta tarvittaessa lisää sokerilla. Sokeria voi tarvita enemmänkin, koska viini on melko väkevää. Mikäli pakastimesta löytyy jääpaloja tai mansikoita, niitä voi  laittaa lasiin tarjoillessa.
 
Mansikkaista! Tässä perusidea jääteelle, määriä voi suurentaa ihmismäärän tai tarpeen mukaan. Mie tein vaan pienen lasillisen, joka kyllä harmitti heti. Myös kuplavettä voi lorauttaa mukaan, niin saa mukavaa poreilua juomaan. Suomen alkoholilainsäädännön mukaan yksi alkoholiannos ravintolassa on korkeintaan 4 cl (pl. kansainväliset drinkit, kuten long island ice tea, jota myydään ravintolan hakemalla erikoisluvalla), mutta jokainen voi tehdä kotonaan miten haluaa. Mulla on kotona omat (kalibroimattomat) alkoholimitat, joten tuli sitten tähänkin mittailtua. Makuasia, eli tehdä voi kuten hyvältä tuntuu.
 
 
Herra T. Ankka - eikös olekin suloinen?
Ostin tämän ihanan teehauduttimen aiemmin keväällä Kiteellä olleilta messuilta Joensuun Iloisen Keittiön osastolta. Ankan alla on teesihti, jonne teelehdet laitetaan ja ankka asetetaan kellumaan kiehuvaan veteen. Ankka on kätevä nostaa valmiista juomasta pois ja tyhjentää. Eikä teet valu pöydälle, kun ankan asettaa tuohon aallokkoa mallaavaan alustaansa, jossa sitä on myös kätevä säilyttää. Kuvassa ankka näyttää hukkuvan, mutta hyvin se kyllä pinnalla pysyi, mitä nyt välillä yritti vähän kallistua toiselle kyljelleen. Ehkä mie laitoin liikaa teelehtiä, jotka painoivat ankkaa alaspäin vettyessään. Pahoittelen epäselviä ja tummia kuvia, ne on otettu keskellä yötä.