Tein tänään pitkästä aikaa broilerin koipireisiä, kun niitä kerrankin sattui kaupasta mukaan tarttumaan. Ajattelin päästä taas helpolla ja pienellä tiskillä, joten lisuke valmistui samaan aikaan uunissa kanojen alla. Mukavaa! Samaisella kauppareissulla muuten tajusin, etten ole koskaan ostanut/valmistanut ruokaa broilerin jauhelihasta. Lienekkö sitten hyvä vai huono asia.

1 rs broilerin koipireisiä
1 kkp puuroriisiä (mulla oli pussinjämät, en ees mitannut)
vettä n. kaksi kertaa riisien määrä
sipulifondia
2 dl 15% ruokakermaa

Kaada huuhdotut riisit öljyttyyn uunivuokaan ja vettä reilusti päälle, lisää maun mukaan sipulifondia - fondia käyttäessä ei suolaa tarvitse lisätä. Nostele kanat pinnalle ja laita 175 asteiseen uuniin. Tarkista välillä, ettei riisi kuivu, lisää tarvittaessa vuokaan vettä ja pöyhi riisiä esim. haarukalla varovasti. Kun kanat alkavat olla lähes kypsiä ja riisi valmista, kaada joukkoon myös ruokakerma ja anna hautua vielä kunnolla. Uunissa saa olla n. 1,5h vähintään. Tarjoile lisukkeena salaattia, miulla oli tällä kertaa rucolaa, tomaattia ja kurkkua.

Olipas se maukasta pitkästä aikaa, varmaan yli vuosi sitten viimeksi tällaista syönyt. Vaikka aika vähän yhdessä palassa on syötävää, kun ottaa kaikki nahkat ja luut pois. Mutta ei se kyllä montaa penniä onneksi maksakaan. Kanapaketti sanoo, että uunissa menee noin tunti, mutta mulla oli varmaan lähempänä kaksi tuntia, eikä silti palanut tai kuivunut ruoka. Tuntuu, ettei tuo veden ja riisin kanssa kypsy yhtä nopeasti (mutta säilyy mehevämpänä) ja ei tule niin rapsakkaa pohjasta. Ruoasta ei tule niin epäterveellistä, jos ottaa nahkan ennen uunia pois, mutta silloin kyllä itse liha kuivahtaa helpommin. Niin ja jälkkäriksi tein köyhiä ritareita, jotka nautin omatekoisen mansikkahillon kanssa :) Varsin mukava lauantai!