Olin Helsingissä työmatkalla joulun alla ja samalla tuli vähän pyörittyä kaupungilla, kun kerrankin oli aikaa :) Käytiin parin ihanan kollegan kanssa shoppailemassa ja kävelemässä pitkin Helsingin katuja, kun ensin oli suuremmalla porukalla nautittu aamupala Forumin PicNicissä. Lopulta nälkä yllätti shoppailijat ja ruokaa piti saada ennen illan pikkujouluja, joten menimme Kampin alakerrassa olevaan italialaiseen ravintolaan syömään. Ravintola oli Il Duetto ja löytyi jostain hämyisestä nurkasta puolimaratoonin jälkeen Kampin keskuksen alakerrasta, vieressä oli joku sushipaikka. Sinänsä epäilyttävältä näyttävän sisäänkäynnin jälkeen takaa ravintolasta löytyi nätit ja viihtyisät, joskin tyhjät tilat. Ravintola oli sisustettu suomalaisella designilla, ainakin lampuista ja naulakoista päätellen.

 

Itse en ole tottunut pizzoja ravintolassa tilaamaan (mieluiten ottaisin kunnon pihvin), mutta muun listan ollessa vähän kehno, päädyin herkulliselta kuulostavaan pizzaan, jota kuulin kehuttavan. Ja hyväähän se kyllä olikin! Kuvassa on nautiskelemani Regina-pizza, joka sisälsi tomaattikastikkeen lisäksi mozzarellaa, ilmakuivattua kinkkua, rucolaa ja parmesaania. Nettisivujen mukaan myös oliiviöljyä. Pizza oli herkullinen ja mukavan ohut ja rapeapohjainen. Pidän ilmakuivatun kinkun, rucolan ja parmesaanin yhdistelmästä. Toinen kollega tilasi saman pizzan ja toinen nautiskeli pizzansa ilman kinkkua. Hyvä että kuvan sain napattua, kameran paristot loppuivat taas maagisella hetkellä. Pizzassa ei ollut paljoa täytettä, mutta se oli erittäin maukasta. Kokonaisen pizzan pystyi natustamaan loppuun asti. Parmesaania olisi kyllä saanut olla vähän reilumminkin. Mutta hyvää oli!

Jälkiruokalistalta tilasin tottakai tiramisua, sillä tiramisua ei voi koskaan olla elämässä liikaa. Tällä kertaa eteeni kiikutettiin maljaan rakennettu tiramisu, jossa oli pohjalla keksejä ja malja täytetty ihanan venyvän samettisella tiramisumassalla. Lisänä vähän viinirypäleitä ja kahvinpapu. Todella hyvää ja ihana koostumus! Tosi hyvä päätös aterialle. Yksi seurueestamme söi herkullista italialaista gelatoa, eli suklaajäätelöä ja toinen samanlaisen tiramisun. Kollega kyllä sai myös cappucinonsa, mutta mie en koskaan kahviani saanut. Huomasivat kyllä erehdyksensä pyytäessämme laskuja ja saadessamme pyynnön tulla maksamaan kassalle, mutta mitään pahoittelua tai hyvitystä ei kuulunut. Ravintolan henkilökunta oli italialaista, suomea ja englantia puhuivat vaihtelevalla menestyksellä. Onneksi kollega pääsi verestämään italian taitojaan, mutta ei se kyllä palveluun vaikuttanut :P 

Kokemus sinänsä oli ihan positiivinen ja ruoka oli hyvää, mutta vähän tökki välillä kielimuuri/palvelu, se että jouduimme maksamaan kassalle vaikka osa pöydistä sai laskut pöytään ja mie en saanut kahviani, sillä sitä olisin juuri sillä hetkellä tarvinnut enemmän kuin mitään muuta. Hinta ei miun melestäni ollut ollenkaan paha, ruoat ja vichy maksoivat alle 25 euroa. Tänne voin joskus palata, mutta sitä ennen on Helsingissä testattava liuta muita ravintoloita ensin :) Suosittelen Il Duettoa, ehkä se sopisi parhaiten juuri shoppailun lomaan tai juuri ennen yöelämään siirtymistä, tapaamispaikaksi kavereiden kanssa ja kuulumisten vaihtoon.