1139855.jpg

Banaani mustuu pöydällä, rahka, maito ja munat menossa parin päivän päästä vanhaksi.
Etsin netistä ohjeita, mihin tulisi rahkaa, mutta mitään kivaa nopeata ei löytynyt,
joten tein kardemummalla maustettua hedelmäistä pannaria. Ei huvittanut rueta käryyttämään syrnikkejä (rahkalettuja) pannulla.
Tuoksu on aivan taivaallinen!
Tähän kävisi pinnalle myös muut hedelmät ja marjat.

1 prk rahkaa
4 dl maitoa
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 tl vanilliinisokeria
2 rkl öljyä
1 prk päärynää sokeriliemessä
1 banaani
kardemummaa

Sekoita rahkaan munat ja osa maidosta. Lisää jauhot ja sokerit, sekoita tasaiseksi ja lisää loppu maito. Lisää myös tilkka öljyä. Anna turvota uunin lämpeämisen ajan.
Kuutioi valutettu päärynä ja leikkaa bansku viipaleiksi. Levitä uunipannulle kaadetulle taikinalle tasaisesti hedelmiä ja ripottele pinnalle kardemummaa.
Paista 225 asteessa kullanruskeaksi.

Itse laitoin vain puolikkaalle taikinalle hedelmää, 3/4 sai mausteekseen lemppariani kardemummaa. Se osa, jolla ei ole hedelmiä, paistuu ja tummuu nopeammin, joten laitoin sen puolen saatua tarpeeksi väriä päälle foliota ja jatkoin kypsentämistä.
Tosi hyvää oli, rakastan kardemummaa ja banaani maistui melkein samalta kuin kiinalaisen ravintolan friteerattu banaani... Nam!