Kaapissa oli jouluksi ostettua sinappijauhetta, joten pyöräytin siitä äsken valkosipulista sinappia kesän grillihetkiä ajatellen. Ajattelin hyödyntää jouluna tekemäni konjakkisinapin ohjetta ja muokata siitä valkosipulisen. Sinappijauhetta on vielä yhteen kokeiluun... Ideoita?

Ohjeesta tulee 2-3 pientä purkillista

1 dl sinappijauhetta
1 dl sokeria
3/4 dl tummaa siirappia
1 tl perunajauhoa
1 dl kuohukermaa (käytin 15% ruokakermaa)
2 kananmunaa
½ dl päärynämehua (tai omenaa/vaaleata, miedohkoa mehua)
1½ tl omenaviinietikkaa
8-12 valkosipulinkynttä

Sekoita kaikki aineet kattilassa vispilällä, lisää puristetut valkosipulinkynnet (aloita makusi mukaan varovasti, maku laimenee kiehautettaessa, mutta maistuva lopputulos vaatii kohtalaisen paljon...) ja anna kiehahtaa. Muista sekoittaa koko ajan. Maista sinappia, lisää tarvittaessa siirappia ja valkosipulia. Siivilöi sinappi puhtaaseen kulhoon ja purkita (kuumennettuihin) säilöntäpurkkeihin, laita pala tuorekelmua purkin ja kannen väliin. Laita sinappipurkit muutamaksi päiväksi jääkaappiin makuuntumaan.

Ajattelin kerrankin sipistellä, joten siivilöin valkosipulit pois valmiista sinapista. Valkosipulimurskaa jäi lopulta hitusta vajaa ½ desiä, joten tulihan sitä siihen aika paljon - aloitin kuitenkin varovasti 4 pienellä kynnellä... Valkosipuli antoi siis makua kiehuttaessa, joten lopputuloksen pitäisi olla sopivan valkosipulinen, muttei toivottavasti liian kitkerä. Maku saattaisi olla erilainen, jos valkosipulimurskan olisi jättänyt purkkeihin :D Mutta toki tämän voi tehdä niinkin, että lisää valkosipulin vasta kiehutettuun sinappiin ja purkittaa sattumien kanssa ja ehkä sitä ei tarvitse silloin noin paljoa - ihan kuinka vain. Miusta tuo tasainen oli nyt kivempi vaihtoehto. Mulla tätä sinappia tuli kaksi tuollaista purnukallista (120g hyytelöpurkki) ja yksi pienempi.

Maistui ainakin keittovaiheessa hyvältä, joten eiköhän siitä ihan syötävää tule :) Haittapuolena vahvasti valkosipulille tuoksuva koti (saisipa läpivedon) ja täti, onneksi huomenna olen ilmeisesti yksin töissä, ettei vs-huurut saa muita pyörtymään... :D Nyt sitten toivotaan, että pääsee pian grillaamaan! Jouluisesta tunnelmasta/tuoksusta huolimatta, eikun vaan kaikki kokeilemaan itse sinapin tekoa. Hakkaa nimittäin valmissinapit sata-nolla!