Onhan sitä banoffeeta tässäkin keittiössä tehty - jo tammikuussa. Oi mitä herrrrkkua!

Joensuusta löysin vihdoin vuodenvaihteessa isän avustuksella Prismasta maitotiivistettä, muista kaupoista en tiedä, löytyykö. Ostin kerralla pari purkkia ja ensimmäinen kokeilu siitä oli tietysti blogistanian villinnyt banoffee. Maitotiivistettä pitää keittää kolme tuntia, jos siitä tekee banoffeeta, eli äkkinäisen hommaa tämä ei ole. Miulla ei ole kuin yksi hieman suurempi kattila, jossa purkkia keittelin ja sain olla koko ajan lisäämässä vettä, hyvä että purkki just ja just peittyi... Hyvin meni vapaapäivästä kolme tuntia kiehuvaa säilykepurkkia vahtien. Onneksi vaiva palkittiin :)

250 g digestive-keksejä
100 g voita sulatettuna
1 rkl sokeria
ripaus kanelia

1 prk kondensoitua maitoa (397g)
4 isoa banaania
2 dl kuohukermaa
ripaus sokeria
kaakaojauhetta

Keitä maitotiivistettä 3 tuntia ja anna sen jäähtyä, ennen kuin teet banoffeen. Mikäli tiiviste on tömähtänyt purkkiin, lämmitä purkkia vesihauteessa, kunnes se juoksee purkista paremmin ulos.
Murskaa digestivet ja sekoita sulatetun voin joukkoon, lisää pieni ripaus sokeria ja kanelia. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille, laita jääkaappiin odottamaan.
Leikkaa 2 banaania ohuiksi viipaleiksi ja levitä kovettuneelle pohjalle.Kaada päälle toffeeksi muuttunut kondensoitu maito ja levitä se tasaisesti. Viipaloi päälle 2 banaania ja kuorruta sokerilla maustetulla kuohukermalla. Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua. Juuri ennen pöytään nostoa hunnuta pinta kaakaojauheella.

Namnamnam! Varsinaista äkkimakeata herkkua, vuosien banoffee-odotus kyllä palkittiin. Ensimmäinen kerta oli, kun tätä pääsin maistamaan ja varmasti tulen toistekin tekemään. Eri variaatiot houkuttaisivat kanssa... Sitruunamehua jos olisi laittanut banaaneille, se olisi ehkä tasoittanut makeutta hieman, mutta banaanien tummumista en kyllä havainnut toffeen keskeltä. Jotenkin tästä banoffeesta oli hirmuinen ennakko-oletus, mutta eihän tämä isotöinen ollut, ellei sitä keittoaikaa lasketa. Kannattaa siis keittää kerralla useampi purkki!