Couscous on hyvää, joskin sitä tulee tehtyä aivan liian harvoin. Muistelin syöneeni Marttojen salaattikurssilla hyvää couscous-salaattia ja katsoin vähän vinkkiä kursin ohjeista salaattiini. Lopputulos oli ihanan herkullinen ja makoisa, salaattia riitti hyvin vielä seuraavalle päivälle evääksi töihinkin. Ja tulipa samalla pidettyä pari kasvisruokapäivääkin :)

2 d couscousia
suolaa
50 g voita
1 sitruunan mehu
 
1 sitruunan mehu
½-1 dl rypsiöljyä
2-4 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
 
½ kurkku
½ rs kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
1 suippopaprika
200 g fetajuustoa
 
Kiehauta suolattu vesi ja lisää couscous joukkoon. Kun couscous on turvonnut, lisää joukkoon nokare voita ja sitruunan mehut. Sekoita kevyesti vispaamalla sitruunamehu ja rypsiöljy, mausta raastetulla valkosipulilla maun mukaan ja mausta. Tarkista maku. Kaada marinadi couscousin joukkoon ja sekoita hyvin, anna jäähtyä. Pilko sillä välin kaikki loput ainekset pieneksi kuutioksi ja sekoita jäähtyneen ja maustuneen couscousin joukkoon. Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
 
Todella hyvää ja aromaattista! Miusta couscous vaatii sitruunaa ja nokareen voita, korostaa kivasti makua. Tuo marinoitu couscous ilman muita aineksia toimisi hyvin lisukkkeena esim. broilerille, maistoin osan ihan sellaisenaan valmistusvaiheessa. Hyvää ja edullista, joten kannattaa kokeilla!
 
 
Samalla pieni kirjavinkki, eli Martoilta on hetki sitten ilmestynyt mainio teos, Martan kasviskeittiö -kokkauskirja, jonka ovat kirjoittaneet Arja Hopsu-Neuvonen ja Kaisa Härmälä. Reseptit on jaettu vuodenaikojen eli sesonkien mukaan ja kirja sisältää myös ravinto-oppia ja muuta perustietoa ruoka-aineista lapsen kasvisruokavalioon. Kirjassa on takuuvarmoja reseptejä laidasta laitaan ja ainakin miun pitäis laajentaa kasvisruokien pariin enemmänkin. Kirja olisi myös hyvä lahja kasvisruokailusta kiinnostuneelle nuorelle tai perusteokseksi kasviskeittiöstä. Kirjaa myy Martan puoti ja Marttapiirit, hinta 26 €/kpl. Kannattaa tsekata muutkin julkaisut! Marttojen toimintaa sekä kirjoja voin suositella muutaman vuoden marttajäsenyyteni pohjalta, hyviä kursseja edulliseen hintaan ja muutenkin mukavaa toimintaa. Oman yhdistykseni toiintakalenteri tälle vuodelle ainakin kuulosti tosi kivalta! Kiitos paljon Martoille kirjasta! :)