Nämä lihapullat ovat ehdotonta bileruokaa. Toimii kyllä muutenkin.Kannattaa tehdä kerralla isompi satsi ja pistää pakkaseen.

400g jauhelihaa
1 pss sipulikeittoaineksia
2 kourallista kuivattua sipulirouhetta (ei sitä paahdettua!)
2 dl kermaa/kermaviiliä
2 rkl tomaattipyrettä
mustapippuria
paprikajauhetta
valkosipulijauhetta myllystä
1 kananmuna

Sekoita kerman/kermaviilin joukkoon sipulikeittoainekset, sipulirouhe (tai tuoresipulia), tomaattipyre ja reilusti mausteita. Suolaa ei tarvitse lisätä, koska sipulikeitossa on sitä jo niin paljon. Anna turvota hetken aikaa, lisää huoneenlämmössä 3o minuuttia ollut jauheliha ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Pyörittele kostutetuin käsin leivinpaperoidulle uunipellille pieniä lihapullia. Itse tein tästä annoksesta noin viitisenkymmentä lihapullaa.
Paista 200 asteessa ruskeiksi, varo ettei pohja pala!

Kenties kermasta johtuen pullista valui pellille tosi paljon rasvaista nestettä, joten valutin pullat paiston jälkeen talouspaperin päällä.
Tarjoile haluamasi kastikkeen kera lämpimänä tai kylmänä esim. bileissä. Dippailuunkin nämä soveltuvat tosi hyvin, koska ovat pieniä ja kiinteitä.
Tomaattipyre tuo pulliin kivaa väriä ja vähän vaihtelua makuun.