Joskus alkusyksystä tein pakkasesta löytyneestä puolikkaasta possun sisäfileestä pataruokaa hitaasti kypsyttämällä. Oli kyllä todella maukasta!

½ possun sisäfile
1-2 sipulia
2-4 valkosipulinkynttä
2 dl demi-glacea
2 dl 5% ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
(timjamia)

Ruskista valurautapadassa nokare voita ja ruskista ohueksi leikatut sisäfilesiivut. Mausta siivut ripauksella suolaa ja pippuria, nosta vadille odottamaan loppusiivujen paiston ajaksi. Viipaloi sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää pannulle tilkka rasvaa ja paista sipulit. Kaada pataan demi-glace ja tilkka vettä, lisää lihasiivut ja mausteita. Anna porista miedolla lämmöllä liedellä tai uunissa, kunnes liha on ylikypsää, lisää tarvittaessa tilkka vettä ettei ruoka pala pohjaan. Tarkista maku, lisää kerma ja kiehauta. Tarjoa lisukkeena esim. kermaperunoita. Mie olin ostanut perunat valmiina koulun myymälästä.

Pata oli todella hyvää, liha mureata ja suussasulavaa. Maut olivat kohdallaan ja sopivat hyvin syyspäivään. Tähteeksi jäänyttä ruokaa kun lämmittelin, niin liha rikkoitui ihan pieniksi muruiksi, mutta eihän se makua haitannut. Muilla lihalaaduilla kypsennysaika on pidempi että mureutuu kunnolla, sisäfile kypsyy nopeasti, mutta halusin tarkoituksella ylikypsää. Tämä oli myös siitä kätevää, ettei tarvinnut päivystää lieden äärellä.