345210.jpg

Onneksi tajusin jo ruokaa laittaessani, että keitän riisiä suolattomana myös jälkiruokaa varten. Tiedän, sotiihan se kaikkia tarjoilukaavoja vastaan, mutta kun äiti lähetti flunssaiselle lapselleen marjojakin... Kuvaan oli pakko saada myös kaunis lauantaina tuttavalta saamani kynttiläjuttu, kiitos! :)

1 pieni prk pakastemansikoita
1 prk maitorahkaa
2-3 dl keitettyä jasmiiniriisiä
½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

Käytä ylijäämäriisejä tai keitä varta vasten pieni annos suolattomassa vedessä ja jäähdytä kunnolla. Sulata jäiset marjat melkein kokonaan, murskaa hieman ja sekoita joukkoon rahka. Mausta ja sekoita kunnolla sekaisin. Tarjoa kylmänä jälkiruokana muun kuin riisiruoan päätteeksi :)

Alkuperäisiin riisijälkkäreihin, kuten "appelsiiniriisi" kuulunee myös kermavaahtoa mutta minun kaapissani ei sellaisia luksustuotteita ole. Voisikohan tähän laittaa myös jotain mausteita, kuten kardemummaa...
Ja tuohon kynttiläjuttuun kuuluu myös vaihdettavat palat noiden mustien ja valkeiden tilalle, niissä ei ole kultakoristeita. Niiden värit ovat vihreä ja violetti. Minä pidän enemmän näistä "barokkimaisemmista".