Käytiin eilen kaverin kanssa lempiravintolassani Kielossa syömässä, uusi ihana lista oli taas :)
Valitettavasti lähtö oli sen verran ex tempore, ettei mukanani ollut oikeata kameraa, vaan näpsin surkealla kännykkäni kameralla kuvat nauttimistamme herkuista. Kuten tälläkin kertaa, makunautinnot oli upeita, hyvä ettei taas nirvanaan vaipunut.
 
Suosittelen kyllä edelleen kaikille Kieloa, käytössä mahdollisimman lähellä ja luonnonmukaisesti tuotettuja raaka-aineita, puhtaita upeita makuja ja loistavaa palvelua! :)
 

Miun alkupalani oli tällä kertaa Kielon herkuttelulautanen, vasemmalta villisikapiiras, karitsan fileetä bataatti-vaniljapyreen ja yrttiöljyn kera, limousin-härästä tehtyä aladobia ja kapris-tomaatti-hakkelus, hirvenmaksamousse bbq-balsamilla ja perunasipsi, karitsanlihasta tehty galantine. Muistaakseni karitsagalantineen olisi vielä kuulunut joku kalamousse, mutta allergian takia se jätettiin annoksesta pois. Maut olivat ihan mielettömiä! Erityisesti villisikapiiras vei kielen mennessään, samoin karitsa. En ole suuri maksan ja sisäelinten ystävä, mutta tuo maksamousse oli hyvää. Maistui tosi vahvasti maksalle, rakenne oli suussasulava.
Allaoleva ihana pöytäliina on tehty Vallilan kankaasta, rakastuin siihenkin aivan täysin.
 

Ystäväni tilasi alkupalaksi limousin-häränlihatartarin piparjuurivaahdolla. Alimmaisena tartar-liha, päällä piparjuurivaahto, etikalla maustetussa vedessä keitetty uppomuna, kaverina paahdettua kirsikkatomaattia, suolakurkkua ja mustapippuria. En uskaltanut itse tilata tätä, koska en ole vielä tottunut kovin raakaan lihaan. Sain kuitenkin maistaa annoksesta murusen ja oi miten hyvää raaka kunnon liha olikaan! Seuraavalla kerralla kyllä uskallan tilata itsellenikin tartaria :) Kielossa onkin tullut maistettua elämäni ensimmäiset ankat, etanat, tartarit ja vaikka mitä :)
 

Pääruokani oli hirven sisäpaistipihvi, hirviwallenberg, juures-pekonipaistos, siitakesienimuhennos ja tumma voi-olutkastike. Hirveen päädyin sen harvinaislaatuisuuden vuoksi, enkä ollutkaan aikoihin syönyt hirvenlihaa pihvinä. Pihvi oli todella maukas ja murea, riistainen. Siitakemuhennoksessa maistui kunnolla sienen oma ihana maku, ihanan voimakkaasti mielestäni. Juurespaistos oli maukasta, mutta wallenberginpihvi se vasta sydämeni veikin! Voi huhhuh, mikä rakenne siihen oli saatu! Todella kuohkeaa ja ilmavaa, ihanan riistaista ja maukasta. Kaiken kruunasi sitten tuo maukas kastike. Oi että.
 

Ystäväni pääruoka oli taikinoitua metsäkyyhkyä, vanilja-bataattipyreetä ja appelsiini-pähkinävinegrettiä. Kyyhkyfile oli tuolla keskellä, sen ympärillä murekemassaa, jossa oli siitakkeita ja päällimmäisenä taikinaa. Pähkinävinegretin pähkinät taitavat olla saksanpähkinöitä. Sain tätäkin maistaa, kyyhkyn maku oli todella voimakas ja riistainen. Liha oli hyvin mureata, muutenkin varsin maistuva annos. Ystäväni tykkäsi todella paljon tästäkin :) Huomioi kaunis koristelu, bataattipyre on naamioitu porkkanaksi yrttitupsulla!
 

Jälkiruoaksi tilattiin annos suklaafondantia, suklaakeittoa ja appelsiinijäätelöä. Keitto on tuossa vasemmassa reunassa, hyvin paksua ja suklaista, jota oli maustettu ilmeisesti appelsiinilla ja jollain alkoholilla. Oli todella voimakas ja maukas suklaakeitto! Suklaafondant oli kuin maanpäällinen taivas. Keskus valuvaa suklaata, ihanaa, kaveriksi sopi todella hyvin raikas appelsiinijäätelö ja appelsiinikrokantti. Tämä on totaalisen oikea valinta niille, jotka rakastavat suklaata ja täyteläisiä makuja! Tässä vaiheessa illallista teki mieli lähteä leijumaan, täydellinen päätös loistavalle päivälle ja illalle :) Kiitos A seurasta!
 
Kieloon pääset tutustumaan osoitteessa http://www.ravintolakielo.fi