Olen siis 20-vuotias joensuulaistyttö, jonka intohimona on tehdä ruokaa ja leipoa, mielellään muille ihmisille. Innostukseni keittiötä kohtaan syntyi jo ihan pienenä lapsena, onneksi äiti otti minut mukaan keittiöaskareisiin jo alusta asti. Myös mummojen kanssa tuli leivottua ja opeteltua karjalaisia herkkuja. Vielä tosin on lanttukukko ja vatruskat paistamatta... Karjalaiseen tapaan tykkään passata ihmisiä ja kun vieraita tulee, pöydän pitäisi olla koreana. Yliopisto-opintojeni ohella työskentelen  ravintolassa, joten kokilta on kiva kysellä vinkkejä ja samalla on tullut tuo baarimaailmakin tutuksi, joten drinkitkin onnistuu.. Ehkäpä voisin laittaa jotain omia lempiohjeitani tännekin esille ja esim. boolivinkkejä!
Tällä hetkellä harrastustani rajoittaa vain pienet säilytystilat ja liian pieni keittiö, joka on tarkemmin ilmaistuna keittokomero. Kun yhden pannun ottaa esille, koko keittiö on täynnä... Siksi ohjeet ovat helppoja ja pienitöisiä.


Kiitoksia kohtuullisen pahan siitepölyallergian, minulla on useita ristikkäisallergioita.
Siksi ohjeistani ei löydy kalaa ja äyriäisiä, raakaa omenaa ja porkkanaa, maapähkinöitä, kovin monia siemeniä, osasta vuotta joudun välttämään myös tomaattia. Sitten olen allerginen kiiwille, persikalle ja nektariineille ainakin raakana, kirsikoille ja mitähän vielä.... Pyrin käyttämään mahdollisimman paljon HYLA-tuotteita, vaikka vatsani sietää jo melkoisen hyvin normaaleja tuotteita. Maitoa tosin en ole juonut suunnilleen 10 vuoteen, enkä aiokaan juoda. Eli ihan ei kaikkea pysty syömään, mutta kaikkeen tottuu.

Tällä hetkellä talouteeni kuulun vain minä itse, joten pakastin tulee tarpeeseen ylimääräisen säilömisessä. Ja pienempiä pakkauskokoja pitäisi löytyä kaupoista! Tai jos ei niitä, niin hyvät lihatiskit olisivat bonusta, onneksi Kauppahalli palvelee hyvin ja monipuolisesti. Hilloja en kehdannut keitellä, kun en marjoja ollut keräämässä ja toisaalta kaupasta saa ihan tarpeeksi hyvää. Säilöntää en ole muuten oikein harrastanut, kun ei ole tiloja missä valmistaa ja kellarikylmiöhäkki ei tunnu niin kovin omalta ajatukselta... Vanhemmilta saan silloin tällöin esim. kanttarelleja ja pikkuveli, 13-vuotias, kasvatti maalla perunoita ja yrttejä tänä kesänä, joita toi minullekin. Kiitos siitä! :)

Haaveilen shoppailuretkestä Helsinkiin, jolloin käyttäisin kaikki rahani muutamaan sisustus- ja keittiötarvikeliikkeeseen, joista saisi kaikkea sitä, mitä Joensuusta ei saa. Nettikaupat voisivat tietysti olla yksi vaihtoehto, mutta haluan konkreettisesti tuntea kädessäni ja nähdä, mitä olen ostamassa, varsinkin kun kyse on keittiötarvikkeista, jotka ovat yksi elämän tärkeimpiä panostuskohteita.
Lähiaikoina, eli seuraavana palkkapäivänä, olisi tarkoitus käydä ostamassa parilagrilli, sellainen mitä esim. OBH Nordica on mainostanut. Onneksi en aikanani hurahtanut Pizza Prontoon :D

Tulevaisuudessa toivon kokkaavani miehelle ja parille lapselle, kasvattavani yrtit omaan tarpeeseen ja tulevani hyväksi perheenäidiksi, jonka pöytään on ilo saapua niin omien kuin vieraidenkin. Haaveena on iso keittiö kunnon varusteluin ja kaasuliesin, iso ruokapöytä ja rahaa sen verran, ettei tarvitse miettiä, voiko ostaa marmoroitunutta pihvilihaa vai joutuuko tyytymään jauhelihaan...

Kiitoksia kaikille teille, jotka luette blogiani, nämä ovat vielä pahasti vaiheessa ja tulevaisuudessa lemppariblogit ja linkit ilmestyvät sivuilleni. Antakaa palautetta ja kommentoikaa, mikäli testailette omissa keittiöissänne ohjeitani!

Syysterveisin,
cebic