1137581.jpg

Nyt on sitten työni puolesta järjestämäni pikkujoulutkin vietetty. Lauantai oli vilkas päivä, sillä aamulla tarjosin yli 220 hengelle ensin glögiä ja sitten päiväksi maakuntaan töihin ja sitten vielä illalla nämä pikkujoulut, jotka menivätkin sangen mukavasti.
Korvatunturiltakin oli vieras käymässä!
Tarjoilut oli n. 40 hengelle varattu.
Kuvassa ei siis kaikki kuitenkaan.

jäävuorisalaattia n. 2 kg
paprikaa n. 700 g
tomaattia n. 2 kg
kurkkua n. 1,5 kg
punasipulia 0,5 kg
oliiveja n. 700 g
fetajuustoa n. 1,5 kg

Tarjoiluastioiden pienen koon vuoksi tarjosin salaatin isosta kattilasta, joka oli juhlapaikalla. Salaatti ihan normaalisti. Erilliseen astiaan laitoin valutetut ja huuhdellut oliivit, hienonnetun punasipulin sekä hienonnetun fetajuuston. Lisäksi laitoin yhden purkillisen öljymarinoitua fetaa liemineen marinoimaan koko astian sisältöä. Nam! Suosittelen tapaa tarjota, jos joku ei tykkää jostain. Näin on näissäö suuremmissa juhlissa meillä viime aikoina tehty. Toimii myös allergioita (laktoosi, maidoton) ajatellen.

sekä lisäksi oli
13 patonkia
erilaisia tuorejuustoja (puuttuivat kuvasta)
sipsejä ja dippejä (eivät kuvassa)
karkkia (ei kuvassa)
3,6 kg valmiita lihapullia (lämmitetty uunissa, halutessa voi coctail-tikuttaa)
salaatinkastikkeita

Boolimalja on 7l vetoinen, joten siihen menee kivasti
7-14 dl alkoholia
1,5-2l vichyä (riippuen mehun makeudesta)
1,5-2l spriteä (riippuen mehun makeudesta)
n. 2 litraa mehua (rainbow hedelmä-marja tai karpalo), pääasia että se on täysmehua!

Kaikki tietää minkä verran isolle porukalle tarvittaisiin booliin likööriä, joten korvaamme sen suuremmalla viinamäärällä ja täysmehulla, jolloin esim. joka maljallisen voi tehdä eri makuiseksi, säästyy pitkä penni rahoja ja helpompi miellyttää ihmisten makutottumuksia ja allergioita.
Jos huvittaa, niin maljaan voisi tehdä isoja jääpaloja ja koristella jollain hedelmillä tai marjoilla, mutta meillä siihen ei ollut mahdollisuutta.

Itse pidän järjestää tarjoiluja ja hyvä listaus on kaiken a ja o. Mulla on tarkat kauppalistat siitä mitä tarvitsee ja tässä vuosien saatossa oppinut vähän mitoittamaan tarjoilujen määrää. Oikeastaan mitään ei limpparin ja vichyn sekä patongin lisäksi jäänyt yli.
Kävimme ostamassa lantringit ja alkoholittomat juotavat Lidlistä samoin kuin karkit ja sipsi, siinäkin säästää aika paljon rahaa ja esim. boolissa ei ns. kunnon tuotteisiin verrattava erilainen maku tule esiin.
Kaikkine kertakäyttöastioineen jne tarjoilujen osuus oli n. 260€, jossa olisi säästänyt vielä monta kymppiä ostamalla ulkomaisia tomaatteja ja kurkkuja :D