Ajattelin jo viime viikonloppuna tehdä näitä pestolla ja fetajuustolla täytettyjä minipiiraita, mutta vasta eilen kerkesin toteuttaa ajatuksen, kun muistin vihdoin ostaa valmista lehtitaikinaa kaupasta :) Käteviä ja nopea valmistaa vaikkapa kevään valmistujaisjuhliin! Tähän miun piti laittaa päälle paistamisen jälkeen Salad topping -pakkauksen siemen-karpalosekoitusta, mutta kuvien ottamisen jälkeen huomasin, että rasia oli edelleen keittiönpöydällä. Olisi tuonut vähän rouskuvaa rakennetta, uskoisin siementen sopivan tähän hyvin, kun pestossakin on samoja pinjansiemeniä, mitä tuossa pakkauksessa.

1 lehtitaikinalevy = 4 annospalaa
 
1 lehtitaikinalevy
4 tl pestoa / 1 tl annos (mulla oli Rainbown pesto genovese, kannattaa lukea tuoteselostetta jos on kala-allergiaa, ettei vaan sisällä anjovista... itse ostin joskus vahingossa pestoa, jossa oli kalaa ja eihän sitä tietenkään voinut itse syödä)
n. 12 Arla Apetina Classic kuutiota (tai salad topping -versiota) / n. 3 palaa juustoa/annos

Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa levy 4 annospalaan (ota tarvittava määrä levyjä käyttöösi, pieneksi tapas-pöydän osaksi 1 minipiiras/hlö on varsin sopiva). Tee jokaisen levyn reunoista muutaman millin päähän kevyet viillot (ei pohjaan asti) ja levitä 1 tl pestoa levyn keskustaan, älä levitä sitä viiltojen yli kohoamisen varmistamiseksi. Murusta päälle muutama kuutio fetajuustoa. Paista 225 asteessa kullanruskeiksi. Tarjoa lämpiminä.

Yksinkertaisia suupaloja, mutta äärimmäisen hyviä! Nopeita tehdä ja kätevä nauttia, kun täytettä ei ole niin paljoa, että se pursuaa puraistessa yli. Pinnalle tosiaan olisi sopinut hyvin pakkauksessa olevat salad topping -mausteet (pinjansiemen, karpalo, kurpitsansiemen), mutta ne unohtui kaikessa kiireessä.


Alanurkasta näkyy pieni viilto, jonne kyllä valui pestoa, mutta joutuivatkin odottelemaan pari tuntia paistoa täyttämisen jälkeen. Vaan eipä tuo menoa ja makua haitannut! :)