Grillailimme viime viikonloppuna kavereiden kanssa Kolilla ja siellä sain maistella tätä ihanaa grilliherkkua. Kiitos C:lle ohjeen jakamisesta, tästä tulee varmasti osa grillausrepertoaariani. Tässäkin on kyse yksinkertaisista aineksista, jotka yhdessä luovat loistavan lopputuloksen, totesin sen eilen näitä maalla valmistaessani. Lisäksi tätä voi valmistaa uunissa ja miksei myös pannullakin. Tämä kuvattu yksilö oli kohtuullisen vaalea, muut ottivat väriä grillissä enemmän. Miun lempparichevreäni on tämä Presidentin pehmeä tuorejuustotyyppinen kiekkopötkö, mutta tähän voi käyttää sitä, mistä eniten itse tykkää. Meillä muu perhe ei oikein välitä vuohenjuustoista, joten tarvittaessa päälle voi laittaa vaikkapa ruohosipulituorejuustoa tai Valion pippurijuustoa.

4 henkilölle

2 keskikokoista kesäkurpitsaa
suolaa
200 g chevreä
mustapippuria
 
Pese kesäkurpitsat ja leikkaa ne n. 1,5 senttiä leveiksi kiekoiksi. Ripottele viipaleille suolaa ja anna itkettyä hetken, kuivaa kiekot ennen grillaamista. Grillaa kesäkurpitsat keskilämmöllä kypsiksi ja mustapilkullisiksi. Voit laittaa pienen siivun juustoa jo grillissä kiekoille tai vasta tarjoillessa. Mitä kuumempi kesäkurpitsa, sitä enemmän juusto sulaa päälle. Rouhi pinnalle vielä himppunen mustapippuria tarjoillessa. Kaveriksi sopii kaikki grilliruoka!
 
Namnam, ihan mielettömän hyvää! Mulle uppos tämä tosiaan heti ja pakkohan sitä oli itsekin päästä kokeilemaan. Tämä Presidentin juusto on vuohenjuustoksi aika mietoa, joten sillä kannattaa aloittaa niiden kanssa, jotka eivät niin hirveästi vuohenjuustoista välitä tai ne kuoripintaiset juustot ei tunnu omalta jutulta. Tähän grilliherkkuun voisi vielä saada lisämakua murskatulla valkosipulilla tai valkosipulilöljyllä. Siivujen kannattaa olla kohtuullisen paksuja, sillä kesäkurpitsa kutistuu todella paljon kypsyessään. Kannattaa kokeilla! Ja tässä vielä linkki lempparichevreeni, tätä tulee käytettyä mm salaateissa, keittojen pinnalla ja juustotarjottimella. Mikä on sinun lemppariasi?