Uusia kokeiluja pitkästä aikaa... Ei kyllä ollut risottoriisiä vaan sovelsin vähän. Toimii silti.
Ensimmäistä kertaa käytin viiniä ruoanlaitossa, vaikka olenkin kaikille viineille allerginen. Ja siinä kermassa oli muuten ne nousseet guarkumi-pitoisuudet tms, huomasin sitten illalla lehteä lukiessani ja tarkistin viivakoodit :D
Ja tiedän, esim. persilja olisi kruunannut annoksen, mutta kun ei ole. Sori siis harmaus, älkää kiinnittäkö siihen nyt huomiota.

kanafilettä

200 g herkkusieniä
3 pientä sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 dl kevyttä ruokakermaa
½ dl vettä
mustapippuria
suolaa
valkopippuria
reilu kourallinen parmesaani-raastetta

2,5 dl valkoviiniä
loraus vettä
riisiä
kanafondia

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen ja nakkaa fileet perään.
Kiehauta vesi, viini ja fondi ja lisää riisit. Anna kypsyä miedolla lämmöllä melkein loppuun asti.
Kuullota hienonnetut sipulit kasarissa ja lisää pilkotut herkkusienet. Anna hautua kypsäksi. Lisää kerma ja mausteet, lisää kypsynyt riisi ja sekoita. Lisää parmesaaniraaste kasariin, kun otat kanafileet uunista. Sekoita risottoa, jotta juusto sulaa tasaisesti. Kokoa annos, koristele parmesaanilastuilla.
Helppoa, nopeahkoa ja hyvää.