681838.jpg

Torstaina avattiin kunnolla grillikausi vanhempieni luona. Kuvasta puuttuu kanafile, koska se oli vielä kypsymässä grillissä. Tykkään tosi tummasta ja rapeasta pekonista, joka on siis tuo möykky etualalla.

Pekoni-herkkusienet
1 rs herkkusieniä
1 pkt amerikan pekonia
100 g pippurituorejuustoa (creme bonjour)
coctail-tikkuja

Possua ja kanaa
1 rs flori-possuleikkeitä (ohuen ohut, 4 kpl)
1 rs ranskankerma-marinoituja kanafileitä (ohuen ohut, 3 kpl)
valkosipuli- ja pippurituorejuustoa

Kreikkalainen feta-oliivisalaatti
jäävuorisalaattia
tomaattia
kurkkua
uutta sipulia varsineen
1 pieni prk figaro-oliiveja
1 iso prk pirkka-fetaa öljyssä
persiljaa

Lisukkeet
patonkia
valkosipuli- ja pippurituorejuustoja

Grillijalat
herkkusienten jalat
grillauskastiketta
grillaustikkuja liotettuna

Ota lihat huoneenlämpöön noin tuntia ennen grillausta.

Valmistele pekoniherkut, eli poista puhdistetuista herkkusienistä jalat ja täytä kolo reilusti pippurijuustolla (aurajuustokin käy). Kääri pekonit tiukasti sienten ympärille niin, että juustokolo peittyy. Kiinnitä tikuilla pekonit ja sienet.Grillaa tummanpuhuviksi kohtuullisen korkealla lämmöllä. Poista tikut ennen syöntiä!

Pyyhi kanoisat ja possuista ylimääräinen marinadi ja grillaa kohtuullisen korkealla lämmöllä kypsiksi. Tarjoile lisänä tuorejuustoja tai maustevoita jonka unohdin tehdä tai ostaa...

Tee lisukkeeksi aina yhtä hyvää kreikkalaista feta-oliivisalaattia. Kastiketta ei tarvitse erikseen, mikäli käytät valutettuja öljyssä marinoituja fetapaloja. Hauskemmalta näyttää, jos käyttää sekä mustia että vihreitä oliiveja, syöntimukavuuden kannalta suosin kivettömiä oliiveja.

Pujota herkkusienten jalat vedessä liotettuihin grillitikkuihin ja laita hetkeksi grillaantumaan. Sivele jalkoja grillauskastikkeella muutamaan kertaan.

Lisäksi oli mehua ja patonkia sekä niitä tuorejuustoja.

Hyvää ja takuuvarmasti onnistuvaa kesäherkkua!