1178931.jpg

Flunssa vaivaa ja kaapissa ei ollut edes leipää. Tein tämmöisen nopean "ohjeita yhdistelevän" pellillisen sämpylää, jonka pinnalle ripottelin vielä emmental-raastetta ja unikonsiemeniä.
Onhan se omatekoinen hyvää :)

5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
ripaus suolaa
2 rkl siirappia
250 g emmental-raastetta (jätä osa koristeluun)
9-10 dl sämpyläjauhoja
50 g oivariinia sulatettuna
unikonsiemeniä

Lämmitä maito hieman kädenlämpöä korkeammaksi ja sekoita joukkoon jauhoja, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Lisää suola ja siirappi sekä juustoraastetta. Sekoita hyvin ja lisää samalla vaivaten loput jauhot. Taikina jää hieman löysähköksi. Anna kohota lämpimässä.
Kumoa pellille leivinpaperin päälle taikina ja taputtele tasaiseksi. Leikkaa taikinapyörällä levy ruuduiksi ja koristele osa unikonsiemenillä ja osa juustoraasteella.
Paista 225 asteessa noin varttitunti.

Söin sämpyläruudun Knorrin valmista Tomato & Basil-keittoa.