Kesän grillikauden lähestyessä ajattelin vihdoin blogata usein kokkaamani lisukkeen, eli hunajaiset sipulit. Nämä sipulit ovat suussasulavia ja nopeita valmistaa, käyvät mainiosti esim. grilliruoan tai pihvien lisukkeeksi - valmistus onnistuu niin uunissa kuin grillissäkin. Tein näitä nyt pääsiäisenä kuten näitä yrttitomaatteja, oikeastaan "muistutuksen" sain Terhin keittiön grillatuista valkosipuleista, jonka ohjetta pitääkin testata. Olen joskus vuosia sitten niitä tehnyt, mutta eivät oikein onnistuneet, tai sitten makuaisti ei ollut vielä virittäytynyt paahtovalkosipuliasteelle.

1-2 pienehköä sipulia/hlö
juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria
voita
tarvittaessa öljyä

Leikkaa sipuleiden päästä pienet palat pois ja kuori sipulit. Puolita sipulit, laita ne foliosta taiteltuun "vuokaan" ja lorauta jokaiselle puolikkaalle reilusti hunajaa. Mausta suolalla ja pippurilla, laita jokaiselle puolikkaalle nokare voita. Paista n. 200-asteisessa uunissa, kunnes sipulit ovat pehmenneet ja kypsyneet sekä saaneet hieman väriä. Valele paiston aikana tarvittaessa folioon valuneella liemellä (tai lisää tarvittaessa tilkka öljyä) ja laita lusikallinen lientä jokaiselle sipulille tarjoiltaessa. Tarjoile kuumana.

Ihan ykköslisuke! Toimii kaikenlaisten ruokien kanssa. Tällä tavoin sipuleista katoaa kitkeryys ja pistävyys, lopputuloksena on hurmaavan pehmeitä ja makeahkoja sipuleita. Uskoisin, että näistä vois tykätä semmoinen henkilö, joka muuten sipulia karsastaa. Mie taas tykkään kaikista sipuleista ihan älyttömästi, joten tämä sopii mulle tosi hyvin. Samoin tuo Terhin valkosipuliohje menee pikaisesti testaukseen, niihinkin sopisi varmaan pieni hunajaloraus tai miksei vaikka siirappikin. Sipulit kunniaan! :)