348632.jpg

300 g kukkakaalia

1 sipuli
2 porkkanaa
3 perunaa
oliiveja
öljyä
1½ dl ruokakermaa
1-2 emmentalraastetta
100 g kreikkalainen valkosipuli-tuorejuustoa
suolaa
mustapippuria
rakuunaa
valkosipulijauhetta

Keitä kukkakaaleja muutama minuutti suolatussa vedessä ja perunoita sekä porkkanoita 5-10 minuuttia, käytä tähän kukkakaalien keitinvettä. Tarkoitus ei ole saada muussia, vaan rapsakoita mutta hieman kypsiä kasviksia!
Pilko sipuli uunivuokaan lohkoiksi, muutama oliivi ja lisää päälle lohkotut keitetyt kasvikset ja loraus öljyä. Sekoita.
Sekoita kerman joukkoon kaikki mausteet ja juustot, tarkista maku.
Lämmitä uuni 225-250 asteeseen ja gratinoi vuokaa 45-60 minuuttia.