Pari viikkoa sitten maalla ollessani tein meidän porukalle ja sukulaisille ruokaa aineksista, joita kaapeista löytyi. Lisäksi tein salaattia, johon käytin aiemmin keväällä Joensuu Areenalla olleilta messuilta ostamaani brittiläistä savucheddaria. Messuilla oli ihana brittiläinen hilloja, juustoja ja muita säilykkeitä myyvä porukka sekä toinen saman firman koju, joka myi ihania fudgeja. Samaisilta messuilta tuli ostettua kaikkea muutakin mausteista lähtien, joten pitääkin muistaa blogata ne joskus. Tämä postaamani ruoka on todella helppoa ja kätevää ruokaa, jota voi helposti tehdä isommallekin porukalle. Yksinkertaisista aineista syntyy hyvä lopputulos :)

8 hengelle

2 porsaan sisäfilettä
2 paistopussia
paistoliemi
kuohukermaa
vahvaa sinappia
mustapippuria
loraus soijaa
nokare hunajaa tai ripaus sokeria
tarvittaessa vaaleaa kastikesuurusta
jasmiiniriisiä
lisukkeeksi salaattia ja savucheddaria

Laita possufileet paistopusseihin ja 175-asteiseen uuniin noin tunniksi tai kunnes liha on kypsää. Paistopussi takaa mehevän lopputuloksen. Ota fileet pois paistopusseista ja laita pellille leivinpaperin päälle. Kuivata fileiden pintaa hetki ja kääri folioon. Sujauta foliopaketti esim. pyyhkeen tai sanomalehden sisään vetäytymään ennen tarjoilua. Siivuta liha ohueksi juuri ennen tarjoilua.
Siivilöi paistoliemi pieneen kasariin ja kuumenna kiehuvaksi. Vispaa joukkoon vahvaa sinappia maun mukaan, pippuroi ja lorauta vähän soijaa joukkoon. Keitä hetki kasaan ja lisää joukkoon kuohukermaa. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Suurusta kastike tarvittaessa hetki ennen tarjoilua.
Keitä tarvittava määrä riisiä juuri ennen tarjoilua ja valmistele salaatti. Tarkista maut ja tarjoile.

Perinteistä ja hyvää! Ruoat tulevat kuin itsestään valmiiksi ja lopputulos on maistuvaa. Kastikkeesta saa tehdä aika vahvaa maultaan, sillä itse possu ja riisi ovat melko mauttomia. Salaattiin sopivat erilaiset juustot ja hedelmät, maun ja saatavuuden mukaan. Kastikkeiden tekeminen on kyllä miun juttu. En pidä kuivasta ruoasta ja kastikkeet kruunaavat kokonaisuuden. Kastikkeiden tekeminen paistoliemistä on helppoa ja makua niihin saa esim. sinapeilla, marjahyytelöillä, kahvilla tai fondeilla, kermalla ja mausteilla. Suurustaa voi jauhoilla, suurusteilla tai keittää kasaan. Oman linjan löytää kokeilemalla, itse pidän paljon sinappisista kastikkeista.
 
Tuossa juustossa muuten oli todella vahva maku! En tiedä, oliko parin kuukauden jääkaapittaminen vahvistanut makua entisestään. Hyvää se miusta oli, mutta jakoi meidän makuraadissa aika vahvasti mielipiteitä. Ehkä meillä Suomessa ei ole totuttu tällaiseen makuun? Valion Kippari maistuu hieman savulle verrattuna tähän, eikä tämä ollut niin pehmeän kermaistakaan. Jos et tykkää Kipparista, niin tuskin välität tästä juustosta. En kyllä tiedä, onko tätä miten saatavilla, sillä myyntikojut kiertävät maailmanlaajuisesti messuilla ja tapahtumissa. Itse näin nämä ensimmäistä ketaa, vaikka olen koko pienen ikäni messuilla Suomessa vieraillut. Tällä firmalla oli muutamaa muutakin juustoa myynnissä, olikohan jotain chilicheddaria, kevätsipulicheddaria, tavallista ja mausteista. Mie tykkäsin tästä eniten, mutta esim. se vihertäpläinen sipulinen juusto ei varmaan olisi ollut huono ostos.