Tein sunnuntain brunssille puolikkaan kannullisen ihanaa c-vitamiinipommia, eli runsaasti tyrnimarjoja sisältävää hedelmäsmoothieta. Ja tietenkin unohdin smoothiesta ottaa kuvan, kun touhotin sen brunssin kanssa, joten leikkaamalla sai sentään jotain talteen. Luonnossa smoothie oli huomattavasti oranssinpaa ja nuo mustat jutut lasissa ovat sitten tyrnin siemeniä eli ei blenderin osia, kuten aluksi luulin! :)

1 dl tyrnimarjoja
1 prk ananasta liemineen
1 banaani
2 dl omena-päärynäjogurttia (pirkka)
2-3 dl vital + 10 vitamiinia -hedelmämehua (marli)

Laita kaikki ainekset blenderin kulhoon ja aja tasaiseksi seokseksi, tyrnit kannattaa lisätä jäisenä, jolloin ne samalla jäähdyttävät juomaa. Tarjoile välittömästi tai säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Ihanan raikasta! Tyrni toi kivaa kirpeyttä, joka kuitenkin pehmeni banaanin ja ananaksen ansiosta. Ja koska jogurtti oli makeutettua, ei juomaan tarvinnut lisätä mitään lisäsokereita tai muita, oikeastaan siinä hilkulla oli makeudessaan jo nyt, kun ananas ja bansku on kuitenkin aika makeita. Tarvittaessa juomaa voi pidentää mehulla, maidolla tai kuplavedellä. Ja hedelmäjogurtin voi korvata vaikka turkkilaisella tai piimällä. Nuo siemenet olisi hyvä saada rikki blenderissä, koska ne sisältävät paljon terveellisiä juttuja, kuten öljyä ja kuituja. Pureskelin niitä sitten, kun jäivät killumaan lasin reunalle. Tyrnismoothieta jatkossakin miulle, kiitos!


Tässä viime vuonna napattu kuva, jossa on äidin ja isän kasvattamia tyrnimarjoja. Satoa tuli tänä vuonna jo ihan kivasti, niin nyt on miullakin monta pussillista c-vitamiinipommeja pakastimessa, josta niitä on kätevä napata suuhun tai lisätä vaikka smoothieen. Jospa ensi vuonna pääsisi tekemään pienen tyrnihillon!