1250438186_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Oon kyllä varsin hyvä hukkaamaan ohjeita. Koko viime vuonna en löytänyt tätä raparperimehun ohjetta, jonka muistan kirjoittaneeni vuosia sitten pienelle paperilapulle ylös. Noh, äsken kun sitten tarkistin vanhasta reseptikirjastani kirjoittamiani ohjeita, tämän mehun ohje pomppasi sieltäkin silmille... Oishan se tietysti loogisin paikka etsiä! Tässä mehu on suoraan pullotettuna ja lämpöisenä, jäähdyttyään väri muuttuu hieman punertavammaksi, kun mehussa oleva sakka on laskeutunut pohjalle. Älä ravistele!

Tein ohjeen vaan puolikkaana, mutta tässä koko ohje, suosittelen kokeilemaan tätä mehua, ainakin mie oon tästä aina tykännyt :) Koko ohjeella tulee siis kaksi 0,75l pulloa valmista mehua.

1 kg raparperia
3 dl sokeria
3 dl omenamehua
1 l vettä

Huuhdo raparperit huolellisesti ja leikkaa ne paloiksi, älä kuori. Kaada raparperipalat kattilaan ja lisää joukkoon sokeri. Sekoittele huolellisesti sekaisin ja jätä mehustumaan pöydälle seuraavaan päivään. Voit välillä sekoitella ja tökkiä raparperja, mie ainakin uskon että se auttaa niitä mehustumaan paremmin :P

Lisää omenamehu kattilaan ja nosta kattila liedelle. Anna kiehua n. 10 minuuttia. Siivilöi mehu (kirkkaampaa mehua, jos siivilää ei painele ja anna raparperimuussin mennä mehun joukkoon) ja halutessasi voit siivilöidä sen toisenkin kerran. Lisää vesi kattilaan ja kiehauta mehu. Pullota ja anna jäähtyä kylmässä paikassa. Laimenna käytettäessä vedellä.

Tehtiin mehu tällä kertaa maalla mummolassa (mummola jäi meille, kun mummi viime kesänä nukkui pois), kun siellä olin yötä ja raparperitkin kasvaa melkein nurkalla. Äiti epäili, että niinköhän raparperit mehustuvat, mutta aamulla kattilassa odotti varmaan 3dl jo loppukesän raparpereista irronnutta mehua :) Mie tykkään tästä mehusta, kannattaa kokeilla jos vaan raparperi maistuu. Omppumehu ei maistu lopputuloksessa miun mielestä, mutta tasapainottaa makua huomattavasti. Voisihan tätä joskus testata ilman omppumehuakin.