1849705.jpg

Sunnuntaina nautin herkkuruokaa siivouksen, tiskaamisen ja pyykkäämisen jälkeen.
Ja samalla sai taas pakastinta tyhjennettyä :)

1 porsaan sisäfile
1 pss juustoperunoita
1/3 pkt aurajuustoa
1 pss rosépippurikastike-aineksia
1 dl kylmää vettä + 1 dl kylmää maitoa
rosépippuria
25 g voita

Laita file paistopussiin ja vuokaan ja tee kulmaan pieni reikä. Laita juustoperunat toiseen vuokaan ja murustele aurajuustoa mukaan, sekoita. Paista perunoiden paistoajan mukaan eli 225 astetta ja n. tunti.
Kaada nesteet pieneen kasariin ja vispaa joukkoon kastikeainekset. Kiehauta ja hautua pari minuuttia. Mausta kastiketta tarvittaessa lisää murskatulla pippurilla.
Ota file uunista ennen perunoita ja kaada paistoneste pois. Viipaloi liha ohuiksi siivuiksi ja laita folion alle vetäytymään. Lisää kastikkeeseen nokare voita ja sekoita tasaiseksi. Kokoa annos.

Herkkua todellakin! :) Vihannesosasto oli pöydässä toisella lautasella. Mukavaa vaihtelua välillä jauhelihalle ja broilerille tämä possu ja kaikki ruoka tuli vaivattomasti muuta sillä välin puuhaten.
Blå Bandin kastike oli kyllä aika mautonta, joten sai aika reippaalla kädellä lisätä pippuria, samaan lopputulokseen ja ylikin olisi helposti päässyt itse tekemällä, mutta tulipahan testattua :) Kokkailu on osittain kokeilua ja uuden testaamista.