Sain torstaina YLEltä postia, että haluaisivat tehdä miusta ja blogistani pienen jutun telkkariin, Itä-Suomen uutisiin. Perjantai-aamuna toimittaja saapui ruokakassin kanssa luokseni ja puuhastelin keittiössä telkkarikameran taltioidessa jutusteluani ja kokkailuani. Hauska kokemus! Tämän hetken tiedon mukaan juttu tulee ulos YLE TV2:lta maanantaina 27.2. kello 19.10 alkavassa lähetyksessä ja juttu ilmestynee myös YLEn nettiin ja Pohjois-Karjalan radioonkin. Että jos joku haluaa päästä kurkkaamaan tarkemmin kotiini ja murteeseeni, eikun vaan kanava kakkoselle :)

Valmistin kahvin kaveriksi nopeita kinkkutäytteisiä crustadeja, jotka soveltuvat hyvin vaikkapa buffet-pöytään ja kevään valmistujaisjuhliin. Pidän paljon erilaisista tahnoista ja ne ovat todella monikäyttöisiä, käyttövinkkejä postauksen lopussa. Ja koska täytettä jäi vähän yli crustadeista, pursottelin loput kaupasta hakemiini Linkosuon ruissipseihin. Ne ovatkin hammasystävällisempiä kuin Väinämöisen palttoonnapit, hyviä ja terveellisiä verrattuna perussipseihin :)

1 ptk croustades-kuoria (24 kpl)
200 g philadelphia-tuorejuustoa
100-150 g saunapalvikinkkua
½ iso punainen paprika
½ pienehkö punasipuli
suolaa
mustapippuria
tuoretta persilljaa koristeluun

Notkista tuorejuusto lusikalla kulhossa. Hienonna kinkku, paprika ja punasipuli hyvin pieneksi kuutioksi ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Tarkista maku, lisää tarvittaessa paprikaa tai sipulia sekä mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Sekoita tahnaa vielä hetki ja lusikoi se isopäisellä tyllalla varustettuun pursotinpussiin (jos ei ole pursotinpussia ja tyllaa, käy paksu pakastuspussi vallan mainiosti). Anna tahnan maustua hetki jääkaapissa ennen käyttämistä (aikataulusyistä jätin tämän vaiheen väliin) ja pursota tahnaa crustadi-kuppeihin. Tarjoile crustadit välittömästi, ettei tahna pehmitä taikinakuppeja liikaa. Koristele jokainen crustadi pienellä tupsulla persiljaa.

Maukkaita olivat, tämmöinen tahna on ainakin miun mieleeni ja kyllähän toimittajakin tuntui tykkäävän. Aika perusohje tekemiini tahnoihin, mutta mitäs sitä hyvää turhaan vaihtamaan. Täyte sopii crustadien lisäksi mm. voileipäkakkuihin, sandwicheihin, uuniperunalle jne. Pursotin tahnaa isolla tähtityllalla, mutta kinkku ja paprika oli sen verran isoa, ettei lopputulos ollut tähtimäinen, jos ihan tasaista pursotustahnaa haluaa, niin kannattaa käyttää cutteria hienontamiseen. Mulla tosin ei semmoista edes ole ja pidän siitä, että näkee mistä mikäkin on tehty. Crustadi-kuoria löytyy kaupasta samasta hyllystä voileipäkeksien ja hapankorppujen jne kanssa, vieressä on myös usein ne ruissipsit ja palttoonnapit.