403957.jpg

Kerran kahdessa vuodessa pitää leipoa pullaa, tai ainakin edes joskus. Tässä asunnossa olen asunut reilut 1,5 vuotta ja ensimmäisen kerran nyt sitten teen...! Viimeksi olen leiponut käsin pullaa yläasteella, kotona asuessa tein pullataikinan yleiskoneella. Perinteet kunniaan! :)
Paitsi että välissä mansikkakermaa eikä perinteistä kuohukermaa. Pitihän tätäkin testata.

2 dl maitoa
½ dl vettä
1 kananmuna
1 dl sokeria
3/4 putkiloa kardemummaa (enemmänkin oisin voinut laittaa...)
½ tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
8 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
raesokeria tai hasselpähkinärouhetta
1 kananmuna

1 prk mansikkakermaa (tai tavallista kuohukermaa)
mansikkahilloa
vanilliinisokeria
sokeria

Lämmitä maito ja vesi reilusti kädenlämpöiseksi ja vatkaa joukkoon muna, sokeri ja suola. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja vatkaa ne haarukkalastalla nesteeseen tasaiseksi. Laita käsi joukkoon ja ala alustamaan taikinaa käsin, jauhoja vähitellen lisäten. Lisää alustuksen loppuvaiheessa huoneenlämpöinen tai sulatettu ja jäähdytetty margariini. Taikina on valmista, kun se irtoaa nätisti käsistä ja kulhon reunoista ja tietenkin on kimmoisaa. Anna kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Vaivaa ilma pois taikinasta ja jaa se kahteentoista osaan. Pyörittele näteiksi pyöreiksi pulliksi ja laita pellille kohoamaan vielä puoleksi tunniksi. Vatkaa munan rakenne rikki, voitele pullat kauttaaltaan ja ripottele pinnalle sokeria tai hasselpähkinärouhetta. Paista 225 asteessa noin kymmenen minuuttia.

Halkaise jäähtyneet pulla ja koverra hieman alaosasta keskustaa pois. Täytä kolo mansikkahillolla ja laita hillon päälle kermavaahtoa, joka on maustettu sokereilla. Nosta kansi hatuksi ja tarjoile vaikkapa kuuman kaakaon kera.

HUOM : laittaisin pullataikinaan vanilliinisokeria sekä lisää kardemummaa
pinnalle voi ripotella melkein mitä tahansa, pelkät pullat ovat yhtä aneemisen näköisiä kuin höyrytetty kukkakaali... mie tykkäisin enempi siitä karkeammasta kardemummasta, tämä jauhe kun ei maistu missään!