Pyöräytin tänään aamupalaksi blenderillä kauniin keltaisen hedelmäsmoothien, johon lisäsin kuplavettä. Tämä käyttämäni Pirkan hedelmäsäilykepurkki sisälsi persikkaa, päärynää ja ananasta, joista kahta ensimmäistä en voi syödä tuoreena. Ja hedelmäpalat eivät lilluneet sokeriliemessä, vaan rypälemehussa, joka on sekin hyvä juttu. Harmi, että ei pysty syömään hedelmistä tuoreina kuin tyyliin meloneita, ananasta, rypäleitä ja banaaneja. Säilykkeenä ja kypsennettynä menee esim. tuoreena kielletyt kivelliset hedelmätkin, joten mm. tämmöinen säilyke on miulle mahdollisuus päästä nauttimaan hedelmistä.

1 prk hedelmäpaloja rypälemehussa (400/250g)
1 dl kuplavettä (hiilihapotin n. 8s)

Kaada jääkaapissa viilennetty hedelmäsäilyke liemineen blenderin kulhoon ja aja tasaiseksi. Blenderiä saa pyörittää yllättävän pitkään, että esim. ananas soseutuu tarpeeksi hienoksi. Lisää kuplavesi ja aja vielä pari sekuntia. Tarjoile.

Tosi raikasta ja ei ollut liian makeatakaan, kun lisäsi kuplavettä. Kuplavesi taittaa mukavasti makua sekä makeutta ja tuo pirskahtelevaisuutta, kunhan ei vaan pyöritä kaikkia kuplia pois blenderissä. Olipas herkullinen ja aurinkoinen aamun aloitus, pitääkin käydä ostamassa lisää säilykkeitä! Ja onneksi kaapissa on vielä banskuja, niin voi tehdä vaikka jonkun banskusmoothien huomenna :) Niina ja tuli mieleen, että sopisihan tämä varmasti myös drinkin tai boolin pohjaksi, lisää vaan vaikka greippilikööriä (joka sopii myös mansikkamargaritaan) ja kirkasta.