1747894.jpg

Näin joensuulaisena ja karjalaiset sukujuuret omaavana minua kiinnostaa paljon tämä alueemme ruokaperinne ja -historia. Isä sai näyttelynsä avajaisissa Tuupovaara-Seuralta lahjaksi alla olevan kirjan ja koska tiesi kiinnostukseni asiaa kohtaan,
hankki isä miullekin oman kirjan lahjaksi :) Kiitos!

Kirjaa saa ostettua Tuupovaarasta Ullakolta, Kukka ja puodista sekä Taidetalolta.
Kirjalla on hintaa 12 euroa ja tarvittaessa mie voin auttaa kirjan perille toimittamisessa :)

Rauni Piitulainen
Ottoiten, olokee hyvä!
Tuupovaaralaista ruokaperinnettä
97 sivua
Tuupovaara-Seura
julkaistu 1996,  toinen painos 2005

Kirja on Pohjois-Karjalan Ammattikorkeakoulussa tehty opinnnäytetyö ja sisältää historiaosuuden lisäksi kattavasti ohjeita. Harmi vain, että kuvat puuttuvat ohjeosiosta. Vilahtaapa sukutalonikin historiaosuudessa:)

1747904.jpg

Viime torstaina hyppäsin perheeni kyytiin ja hurautimme Ilomantsiin karjalaisen ruokaperinteen luennolle ja nykykarjalaiselle lounaalle. Luennoitsija, ravintoloitsija Hanna Lappalainen on tämän kirjasen toinen tekijä ja ostin tämän Parppeinpirtiltä itselleni 7 euron hintaan.
Kirjakaupoista tätä saa kuulemma 12 euron hintaan ostettua.

Hannu Lappalainen & Vesa Kuronen
Karjalaisessa ruokapöydässä
28 sivua
Painotalo Seiska, 2007

Ruokaperinnettä ja historiaa esitellään laajemmalta kantilta kuin edellistä kirjaa, lopusta löytyy ruokaohjeita ja mukana on myös mukavasti valokuvia, jotka on ottanut tuupovaaralainen ortodoksipappi Vesa Takala, joka on täällä tunnettu persoona ja valokuvaaja.
Kirjanen on toimitettu osana Karelia ála carte-hanketta, ProAgrian hallinnoimana. Näiltä hankkeen sivuilta löytää kaikki maakuntamme mukana olevat tavarantoimittajat ja ravintolat jne. Kannattaa tutustua! Myös tuolta ProAgrialta saa käsittääkseni kirjasta tilattua, jos kiinnostaa.

Sain muuten tältä luennon pitäneeltä Hannu Lappalaiselta vielä hänen diashownsa printattuna, kun jäin juttelemaan hänen kanssaan hetkeksi luennon jälkeen. Kiitos!

Tämä kirja liittyy myös karjalaiseen ruokaperinteeseen : Carelia Ala Carte