Letut on hyviä, pannukakku on hyvää ja Lidlin pancakemixistä tekemäni amerikkalaiset pannukakut olivat hyviä. Mutta nämä omatekoiset piimätaikinaiset pannarit ne vasta hyviä olivatkin mummolan vattujen ja ruokosokerisiirapin kanssa! Taikinaan tuli upotettua jämäpiimät, kun ei huvittanut tehdä perinteistä piimäkakkua ja muutakaan ei itselleni tullut mieleen, joten kiitoksia vaan kaverille hyvästä vinkistä - näitä on tehtävä toistekin! :)

14 paksua ja keskikokoista pannaria

3 dl piimää
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl ruokosokeria
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl öljyä
voita paistamiseen
ruokosokerisiirappia ja voita tarjoiluun

Sekoita piimän joukkoon jauhot, leivinjauhe ja sokerit. Vatkaa tasaiseksi, paksuksi taikinaksi ja anna levätä hetken aikaa. Lisää joukkoon öljy. Paista voissa paistinpannulla keskikokoisiksi paksuiksi lettusiksi miedolla lämmöllä (leivinjauhe kohottaa mukavasti) ja pidä lämpimänä tarjoiluun asti. Laita pannukakulle pieni nokare voita ja lorota päälle siirappia, laita keko vattuja päällimmäiseksi. Sain 14 pannukakkua tällä reseptillä ja ylimääräiset söin seuraavana päivänä brunssilla pekonin kanssa.

Wau! Ihanan muhkeita, pehmeitä ja maukkaita pannareita!  Tuon voin lisäämisen tarjoiluvaiheessa opin aikanaan ravintolassa töissä ollessani ja varsinkin amerikkalaisiin pannukakkuihin se sopii enemmän kuin hyvin. Ruokosokerisiirappi on hyvä vaihtoehto vaahterasiirapille, halvempaakin se on ja ainakin miun mielestäni se maistuu hyvälle. Onneksi vatuissa oli vain vähän sokeria, joten ne tasapainottivat hapokkuudellaan mukavasti lopputulosta. Alkaakin olla varmaan viimeisiä mummolan vattuja ikinä, pensaat ovat jo niin ikivanhoja,m etteivät tuota enää satoa paljon ollenkaan.