312472.jpg

Nappasin äidin arkistosta tämän reseptin, joka on päivätty joulukuulle 1992. Eli siitä asti tätä on syöty meillä vähintään jouluisin ja tämä on takuuvarma resepti.

Kuvan liitän huomenna, kunhan löydän sen kakun, äiti piilotti sen herkkusuilta heti tehtyään!

250 g kivettömiä taateleita
2 dl vettä
1 dl sokeria
200 g voita
2 kananmunaa
1 dl kermaviiliä
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
4 dl vehnäjauhoja

Keitä taatelit hiljalleen vedessä pehmeiksi, lisää sokeri. Sekoita voi vähän jäähtyneeseen seokseen ja lisää kaikki loput aineet. Kaada seos voideltuun kakkuvuokaan (2,5l) Kypsennä 175 asteessa noin tunti.