571756.jpg

Cannelloni-paketti on kummitellut kaapissani nyt sen verran kauan, että vihdoinkin päätin kokeilla niiden tekemistä. Putkista 3 tai 4 oli hajonnut, joten en laittanut niitä sitten vuokaan, eikä kyllä olisi kastikettakaan riittänyt enää niille, sillä alkuperäisessä ohjeessa jauhelihaa oli 500 g ja paprikan tilalla porkkana. Eli tästä tuli olikohan 22 cannellonia... Riittää varmaan 4 annokseen.

400 g naudan jauhelihaa
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
½ paprikaa kuutioina
3 dl vettä
1 rkl lihafondia
½ prk tacokastiketta (salsaa piti olla)
valkopippuria
mustapippuria
suolaa
oreganoa
100 g meetwursti-sulatejuustoa (pirkka)
50-100 g emmental-raastetta
1 pkt cannelloni-putkia

päälle:
400 g paseerattua tomaattia + 2 rkl vettä huuhtomiseen
1 prk ruokakermaa + 2 rkl vettä huuhtomiseen
100 g emmental-raastetta

Ruskista jauheliha hyvin isossa kasarissa ja lisää perään hienonnetut sipulit sekä paprika. Anna jälkimmäisten kuullottua ja lisää vesi, tacokastike ja mausta makusi mukaan. Tässä vaiheessa ohjeen noudatus veden osalta oli väärä, joten haudutin ylimääräistä nestettä kohtuullisen kovalla lämmöllä pois ja lisäsin sulatejuustoa sakeuttamaan kastiketta... Anna taas hautua, ehkä 10 minuuttia ja lisää juustoraaste ja sekoita se huolellisesti kastikkeen joukkoon.
Lado cannelloni-putket isoon laakeaan vuokaan (isompi Hackmannin lasagnevuoka just sopiva!) pystyyn.

Laita 1 l vetoinen minigrip-pussi kulhoon (1 l mittakannuun) ja kaada kastike varovasti pussin sisään, purista ylimääräinen ilma pois ja leikkaa toiseen alakulmaan pieni aukko.
Pursota kastiketta pussista varovasti cannellonien sisään ja kumoa ne kyljelleen vuokaan. Kaada täytettyjen putkien päälle paseerattua tomattia ja ruokakermaa, ripottele pinnalle juustoraastetta.
Paista 225 asteessa puolisen tuntia ja tarjoa raikkaan salaatin sekä veden kera.
Taivaallista!!!

HUOM : Minigripit ovat sen verran paksuja, ettei ainakaan miun sormet palaneet, vaikka kastike oli kiehuvan kuumaa ja piti pussia välillä puristella massan kohdalta.
Jos et halua täyttää putkia pursottimen avulla, voit tehdä sen lusikan ja veitsen avulla. Minusta tämä oli näin kuitenkin kätevintä, nopeinta ja sotkuakin tulee varmasti vähemmän. Kastike nimittäin on aika venyvää sen jälkeen, kun emmental sulaa...

571769.jpg

Putket täytettynä, pöydällä tarvikkeita seuraavaa vaihetta varten.

571781.jpg

Putket kuorrutettuna ja uuniin menossa.