Näitä perunoita paistoin maalla edellisenä päivänä jääneistä uusista perunoista. Mausteena käytin Meiralta saamaani "Yrttinen Italia" -mausteseosta. Kannattaa kokeilla uutta tuoteperhettä!

voita
keitettyjä, jäähtyneitä uusia perunoita
yrttinen italia -marinointimaustetta
tarvittaessa ripaus suolaa ja mustapippuria

Lohko perunat neljään osaan ja paista pannulla/muurikalla rapsakoiksi voissa. Mausta paistamisen lopussa mausteseoksella ja tarjoile vaikkapa grilliruoan lisukkeena.

Mausteseos oli todella mukavaa, sisälsi mm. tomaattia, paprikaa, oreganoa, timjamia, kirveliä, valkosipulia. Tein ainoastaan sen virheen, että en tajunnut pussista kaataessani, että siellä on aika isoja tomaatin ja paprikan paloja, jotka eivät tarttuneet perunoihin kiinni. Jäivät pannun pohjalle ja meinasivat palaa, mutta ne sai noukittua pois ennen tarjoilua lastan avulla :) Eli maustakaa ihan vasta lopussa! Maustetta voi käyttää siis marinointiin kuin maustamiseen, tarkkoja mittoja en anna, kun maistelun perusteella sitä hurauttelin pannulle.


Meillä perunoiden kaverina syötiin grillattuja pekonitassuja, fetasalaattia ja persilja-valkosipulimaustevoita. Nuo pekonitassut olivat aikasta hyviä :) Missä on pekonia, se ei voi olla pahaa...