Cebicin keittiön ensimmäinen postaus (broilerisalaatti varustettuna järkyttävällä kuvalla) on julkaistu päivälleen 5 vuotta sitten - niin se aika kuluu nopsaan, kun on kivaa! :)
Juhlan kunniaksi tänään ratkesi myös hiilihapotuskoneen voittaja, voittajan nimen löydät alempaa.
 
Vuosien varrella on koettu niin iloja ja suruja, suuria onnistumisen tunteita kuin epätoivoakin kokkausten epäonnistuessa. Keittokomerossa ja lainakeittiöissä on syntynyt monenmoista ruokaa ja leivonnaista, kursseilla on opeteltu mm. kiinalaisen ruoan valmistamista ja väsätty suklaakonvehteja, testattu erinäisiä tuotteita, herkuteltu ravintoloissa, räpsitty tuhansia ruokakuvia ja jäähdytetty monta ruokaa kuvatessa, tavattu paljon upeita ihmisiä bloggaajista toimittajiin ja yritysten edustajiin, käyty ravintolakeittiössä kurkkimassa oikeiden kokkien työskentelyä, luettu kymmeniä kokkauskirjoja ja -lehtiä, selattu satoja ruokablogeja tuhansine ohjeineen, hankittu uusia välineitä ja astioita ja kirjoitettu rakkaudella blogia. Toivottavasti olette tykänneet lukemastanne - kurkistuksesta elämääni.
 
Selasin äsken blogiani ja huomasin, että ainakin kuvien laatu on parantunut viidessä vuodessa - kiitos kuvaustekniikan oppimisen ja vihdoin viimein tänä keväänä hankitun digijärkkärin. Monta muutakin asiaa on tullut matkan varrella opittua ja paljon on vielä oppimatta, kokematta, näkemättä ja maistamatta. Harrastus on muuttanut hieman muotoaan vuosien varrella, blogi ei ole enää pelkkä oma sähköinen reseptiarkisto, vaan vuorovaikutuksessa lukijoiden kanssa. Vuosien varrella saadut kivat kommentit lämmittävät kovasti mieltä, niitä on mukava lukea ja saada palautetta tehdyistä jutuista. Palautteen perusteella suosituimpien reseptien joukkoon lukeutuu mm. maailman paras banaanikakku ja pestosämpylät. Googlen mukaan tänne on tultu hakemaan mm. pasta carbonaran ja kaalikääryleiden ohjetta. Ensimmäisen vuoden aikana Cebicin keittiöön saapui 90 000 eri kävijää. Nyt mittarissa viidennen vuoden kohdalla on jo yli 730 000 kävijän luvut. Toivottavasti blogillani on edessään vielä monta vuotta ja monta lukijaa.
 
Kiitos teille kaikille, olette olleet tekemässä unelmastani totta! :) 
 
 
Blogissani järjestettiin viime viikkojen aikana kilpailu, jonka palkintona on AGA:n sponssaama upea Aqvia Exclusive hiilihapotuslaite. Kilpailupostaukseen jätettiin huikeat 184 kappaletta ihania kommentteja, joita lukiessa sai monta kertaa hymyn kasvoille. Kiitos kaikille osallistujille hauskoista ja persoonallisista kommenteista, jotka vaihtelivat lyhyestä napakkuudesta pitkiin runomittaisiin vastauksiin. Koska yhtä parasta vastausta oli vaikea valita ison määrän joukosta, päädyin arpomaan voittajan - voittajalappuna kulhosta nousi nimimerkki Sale kommentillaan "Meidän perheessä molemmat vanhemmat harrastavat taistelulajeja ja itse imetän vielä kuopustani, joten nesteen saaminen on hyvin tärkeää. En enää suostu roudaamaan pulloja edestakaisin, joten tässä olisi oiva ratkaisu! :)" Perustelun pohjalta uskon, että laitteesta on Salen perheessä iloa ja sille löytyy paljon käyttöä. Onnea kuplavesikoneen voittajalle! :)
 
 
 
Syksy saapuu vääjäämättä ja lomalta on palattu takaisin töihin. Syksyllä onkin taas kiireitä luvassa, kun päättötyö pitäisi saattaa loppuun ja valmistua työn ohessa, edessä on reissaamista Helsinkiin ja parille kokkauskurssillekin olen taas ilmoittautunut. Ja onhan blogin puolellakin luvassa vähän uusia juttuja jossain vaiheessa. Marraskuisesta Ravintolapäivästä kirjoittelinkin jo Facebookin Cebicin keittiössä ja katsotaan, pystyisinkö vihdoin osallistumaan siihen itsekin jollain tapaa. Alla vielä muutama kuva kesältä. Mukavaa alkanutta syksyä kaikille! :)