2201970.jpg

Tämmöistä kastiketta tehtiin isän paistaman kinkun kaveriksi yhteistyössä.

4 dl demi glacea
siivilöityä rasvatonta kinkun paistolientä
kermaa
1 rkl hunajaa
kermaa
ruskeaa kastikesuurusta

Jäähdytä kinkun paistoliemi, kuori rasvalaatta pois pinnalta ja kiehauta hyytelöksi jäähtynyt paistoliemi. Lisää kuumennettuun demi glaceen talouspaperin läpi siivilöityä paistolientä (meni ehkä vajaa puolet) ja anna kiehua hetki. Lisää kermaa (pari desiä?), tilkka hunajaa ja tarvittaessa esim. soijaa tai fondia. Suurusta kastike ja pidä kuumana tarjoiluun asti. Muista maistella kastiketta, että maut ovat kohdillaan!

Mielestäni kinkun paistoliemi pelkästään on aika huono kastikepohja ja sitä tulisi muutenkin isommalle porukalle vähän liian vähän, joten käytän pohjana kastikepohjaa ja lisään siihen hieman suolaista paistolientä. Seuraavilla lämmityskerroilla taisin lisätä soijaa, nestettä ja ehkä turauksen sinappiakin sekä mustapippuria. Hyvää!