Tässäpä vihdoin keväällä 2009 tehdyn siman ohje, kun sen ohjelappu löytyi viimeinkin... Sima on tehty DanSukkerin lähettämällä tarvikepakkauksella ja sieltä löytyneellä ohjeella, kiitosta vaan paketista :) Paketissa oli sokerituotteita, rusinoita, ohje ja muovisuppilo siman pullottamista varten. Simaan tarvitsi vain ostaa sitruunat ja hiiva. Oli todella hyvää simaa ja kauniin väristä, tällä ohjeella aion tulevana keväänä tehdä myös :)

4 l vettä
250 g fariinisokeria
250 g taloussokeria
1-2 sitruunaa
1/6 tl hiivaa
rusinoita

Kiehauta noin puolet vedestä ja kaada se sokerien päälle. Sekoita loput vedestä sekä puristettu sitruunan mehu joukkoon. Liuota hiiva kädenlämpöiseen seokseen. Sekoita ja anna siman käydä huoneenlämmössä 1-2 vuorokautta.
Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima viileässä ja tarjoile noin viikon kuluessa, ennenkuin se alkaa käydä liikaa. Muistathan, että paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia...

Tämä oli ehkä parasta simaa ikinä! Oli loistava ohje ja sopivan kokoinen, ei tarvitse kokonaista 10l sankkoa tehdä. Tämän siman teki äiti, koska mulla ei ole mitään pulloja ja isoja astioita, eikä olisi kyllä ollut aikaakaan tehdä, keväällä kun oli vaalikiireet pahimmillaan. Siman kaverina tarjoiltiin tuttuun tapaan munkkeja :) Kuten alla olevasta kuvasta huomaa, simasta tuli perusohjeella varsin tummaa. Mikäli tykkää tummemmasta ja voimakkaammasta, voi osan taloussokerista käyttää fariinina - tai toisinpäin, jos tykkää vaaleammasta. Sitruunaa äiti vissiin laittoi 2, sillä pidämme sitruunaisen raikkaasta simasta.


Ja löytyipä kännykällä otettu kuva tuotepakkauksesta, kiitos DanSukker!