Sunnuntai-aamuna puristin itse kannullisen mehua osaksi aamupalaa, tai ehkäpä jopa brunssia. Nyt on appelsiinit, greipit ja muut todella edullisia, niin kannattaa nähdä hetki vaivaa ja puristaa itse mehut. Tällä kertaa hedelmät olivat todella mehukkaita ja makeita, joten ei tarvinnut onneksi sokeria tai hunajaa lisätä mehuun. Säilytän hedelmät suoraan jääkaapissa, mutta pidin puristettua mehua vielä hetken kylmässä ennen tarjoilua. Ja onpahan hyvä keino päästä nauttimaan tuoreista hedelmistä, ne kun ovat allergiselle melkoisen harvinaista herkkua.

1 pieni kannullinen

2 painavaa ja isoa verigreippiä
2 painavaa ja isoa appelsiinia
(tarvittaessa ripaus sokeria tai loraus hunajaa/siirappia)

Jäähdytä sitrukset jääkaapissa, mieluiten vähintään yön yli. Purista mehut hedelmistä ja siivilöi hedelmäliha pois mehusta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman makeutta. Jäähdytä valmis mehu ennen tarjoilua jääkaapissa. Sekoita mehu ennen tarjoilua, sillä pienet hedelmälihanpalaset painuvat kannun pohjalle yllättävän nopeasti.

Olipas se hyvää! Ja jotenkin niin keväistä, kun ulkonakin paistoi aurinko. Viime viikolla bongasin ensimmäiset kevään laululinnutkin ulkoa, joten varmaan kohta lumetkin sulavat pois. Ainakin toivottavasti :)


Näinkin värikkäältä keittiössä näytti, kun mehunpuristuspuuhat olivat vielä alullaan :) Tuo Tupperwaren puristin ei ole kyllä mielestäni mistään parhaasta päästä. Aukot tukkeutuvat ihan hetkessä ja jokaisen puolikkaan jälkeen se piti puhdistaa ja kaadella mehut alla olevaan kannuun. Toisaalta oli se parempi, kuin semmoinen nuijamallinen puinen puserrin, joka lähinnä sopii parhaiten limelle ja sitruunalle. Ehkäpä laitan uuden pusertimen ostoslistalle. Hedelmälihan otin talteen siivilöinnin jälkeen ja laitoin jääkaappiin. Ilmeisesti käytän sen smoothieen tai jogurin kaveriksi. Mitäpä sitä turhaan hukkaan heittämään, kun käyttötapoja löytyy kakkutaikinasta puurosilmäksi.


Tässä näkyy nauttimaani aamupalaa, hunajamelonia, kananmuna-juusto-paahtoleipää, kahvia jne. Vasemmalla näkyy pieni kulma kekseistä, jonka ohje on tulossa blogiin.