1113625.jpg

Olin ke-to yön töissä ja aamuyöllä väsyneenä raahauduin vanhempien luokse nukkumaan ja heräsin muutaman tunnin unien jälkeen juhlistamaan itsenäisyyspäivää.
Mikä onkaan ihanampaa, kuin saada höyryävää ruispuuroa aamupalaksi!
Tätä olen toivonut saavani niiiin kauan ettei mitään rajaa.

8 dl vettä
3 dl riihiruisjauhoja (luomua lähimyllystä)
suolaa

Kiehauta vesi paksupohjaisessa kattilassa ja vispaa joukkoon huolellisesti riihiruisjauhot. Anna kiehahtaa uudelleen ja anna hautua tosi miedolla lämpöä parisen tuntia. Tarjoa puuro voi-kerma-suolasilmän kanssa.

Riihiruisjauhoissa on kaikkein eniten meidän mielestä makua, joten suosittelen käyttämään sitä. Myös jotkut marjasurvokset sopisivat ruispuuron/-hutun kanssa, mutta meillä suositaan tätä perinteistä versiota. Tämä on kuitenkin tosi harvinaista herkkua - varsinkin yksin asuvalle, että pieni kermaloraus ei haittaa.