Tein pitkästä aikaa hyväksi havaitulla vuokaleipäreseptillä leipää, tällä kertaa kaurahiutaleilla ja seesaminsiemenillä. Koska en voidellut leipää ensin, tippui koristeeksi tarkoitetut siemenet aika nopeasti pois valmiista leivästä. Perusohjeessa tähän leipään tulee jauhoja 5-7 dl, josta osan voi korvata mieleisillään aineksilla.

2½ dl vettä
½ pss kuivahiivaa
3 rkl leipäsiirappia
1 tl suolaa
50 g voita/öljyä
5 dl vehnäjauhoja
1½ dl kaurahiutaleita
1 dl seesaminsiemeniä
(tarvittaessa lisää jauhoja)

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi ja lisää siihen suola, siirappi sekä hiiva ja osa jauhoista. Sekoita hyvin ja alusta joukkoon loput jauhot, kaurahiutaleet, siemenet sekä sulatettu voi. Anna kohota leivinliinan alla.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja tee siitä pitkulainen leipä. Asettele taikina voideltuun ja seesaminsiemillä vuorattuun leipävuokaan ja anna kohota toisen kerran.
Paista kohonnut leipä 175 asteessa reilut 30 minuuttia, eli kunnes leipä on kauniin ruskea ja kypsä.
Anna leivän jäähtyä hetki vuoassaan ja kumoa se vadille. Leikkaa vasta hieman jäähtyneenä repeilyn estämiseksi.

Lopullisessa leivässä ei hirveästi maistunut seesaminsiemenet, vaikka niin olin kuvitellut. Kivasti kuitenkin toivat rakennetta. En ole varma, mutta saatoin ripsauttaa tähän vähän kauralesettäkin... Tuo leipäsiirappi on kätevää, pursottelen sitä pullosta silmämääräisesti. Mikään ei ole parempaa kuin tuore, lämmin leipä ja oivariini...

Laitetaas tänne vielä tämmöinen arkistojen aarrekin, täytin eräänä päivänä kaupasta ostetun seesami-minipatongin, täytteenä oli kinkkua, tomaattia, suolakurkkua, cheddaria, majoneesia. Leipä oli voideltu kevyesti voilla. Muuten hyvää, mutta kaupasta ei oikein tuppaa löytymään hyvää ja maukasta valmista majoneesia, varsinkaan pienissä pakkauksissa. Tuo oli Kruunumajoneesia putkilossa ja maku ei miellyttänyt. Eli to do -listalta kokeiluun se majoneesikin vihdoin...