1850079.jpg

Tänään on kyllä ollut oikea super-sunnuntai, kun olen saanut niin paljon aikaiseksi.
Pakastimen ja kaappien tyhjennys jatkuu, joten virittelin sitten kakkua kahvin kaveriksi.

150 g kaurakeksejä
2 rkl ruokosokeria
25 g voita sulatettuna

1 prk flora vanillaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
80 g sulatettua valkosuklaata
½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu
8 liivatelehteä
200 g vadelmia

Murustele keksit ja sekoita niihin sokeria sekä sulaa voita. Levitä 20cm irtopohjavuoan väliin leivinpaperi ja painele muruseos tiiviisti pohjalle. Laita jääkaappiin kohmettumaan.
Vispaa flora vanilla kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Vatkaa huolellisesti sekaisin, lisää sulatettu valkosuklaa ja mausta sokereilla. Lisää vadelmat täyteseokseen ja sekoita kunnolla, marjat saavat hieman rikkoontua ja värjätä täytettä vaaleanpunaiseksi.
Laita liivatelehdet kylmään veteen. Purista ja siivilöi sitruunan mehu ja kuumenna se mikrossa kiehuvaksi. Lisää kuivaksi puserretut liivakot ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki.  Lisää sitruunainen liivateseos ja sekoita tasaiseksi. Kaada kovettuneen keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Ai että mitä herkkua :) Sopivan vadelmaista ja makeata, mutta silti raikasta.
Mietin jo välillä että mitähän tästä tulee, kun lisäsin vadelmat suoraan pakastimesta täytteeseen ja tottakai liivate alkaa heti reagoida sen kanssa, ajattelin että jää hirmuisia koloja ja epätasaisuuksia levityksen aikana, mutta tuntui onnistuneen hyvin. Rakenne oli ihanan vaahtomainen. Mainiota, suosittelen :) Ja valkosuklaan voisi jättää poiskin ja silloin varmaan pienempi sitruunamehumäärä riittäisi, kun makua ei tarvitse taittaa niin paljoa.