Mitä saadaan aikaiseksi, kun kokkauspuuhia ohjaa stalkkaus? Ainakin tämmöinen herkullisia täytteitä sisältänyt pizza! Ja ettei menisi liian oudoksi, niin kerrottakoon, että osallistun Kulinaarimurulan järjestämään maaliskuun ruokahaasteeseen, jossa inspiraatio tulee hakea muiden ostoksista. Eli kokkailla vähintään kahdesta stalkatun kuitin raaka-aineesta jotakin. Kuitin saattoi hankkia väijymällä kuitteja pois heitteleviä ihmisiä, tonkimalla kassojen päädyissä olevia kuittiroskiksia tai pyytämällä joltain turhaa kuittia. Kieltämättä hieman ihmetteleviä ilmeitä sain osakseni, kun räpelsin pikkukaupan kuittiroskista... Mukavia kuitteja löytyi, mutta tähän päädyin. Mie käytin löytämäni kuitin tuotteista ilmakuivattua kinkkua ja kirsikkatomaatteja (ja paria eri juustoakin pizzani sisälsi, mutta kuitin quesos-kohta ei paljasta pakkauksen sisältämiä juustoja tarkemmin, niin niitä en laske mukaan), pizzan kaverina hörpin harvinaislaatuisesti Coca Colaa, ihan sitä sokerillista tosin. Cokista kun sattui olemaan kaapissa, sillä sain sitä äänestettyäni PKO:n edustajistovaaleissa. Olen itsekin ehdolla Joensuussa (numero 55) ja äänestysaikaakin on vielä maanantaihin asti. Kun kiikuttaa äänestyslärpäkkeet kauppaan, saa kiitokseksi cokista tai kaffetta. Kaverit tämän tietävätkin jo, mutta kerronpa teillekin. Miusta cokis maistuu ihan kukkamullalle! Älkää kysykö miksi, sillä mie en tiedä. Oli se silti ihan kivaa vaihtelua kuplavedelle.

Pizza Prosciuotto

2 dl vettä
½ pss kuivahiivaa
½ tl suolaa
3,5-4 dl vehnäjauhoja
loraus ruokaöljyä
 
tomaattipyrettä + ketsuppia
emmentalia raastettuna
6 siivua ilmakuivattua kinkkua
125 g mozzarellapallo
oliiveja
kirsikkatomaatteja
mustapippuria
(päälle rucolaa ja parmesaania lastuina)
 
Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi ja vispaa joukkoon suola sekä kuivahiiva. Vispaa joukkoon osa vehnäjauhoista ja alusta jauhoja mukaan sen verran, kunnes saat kulhon reunoista irtoavan kimmoisen pallon, lisää loppuvaiheessa joukkoon myös pieni loraus öljyä. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Taputtele kohonnut taikina kasaan ja levitä se pellille käsin painelemalla. Levitä pohjan päälle tomaattipyre, jota on notkistettu ketsupilla. (En kehdannut avata paseerattua tomaattia, joka on yleisin valintani.) Levitä ohut kerros emmentalia kastikkeen päälle, asettele ilmakuivatun kinkun siivut nätisti pizzalle ja lisää oliivit, revityt mozzarellapalat ja puolitettuja kirsikkatomaatteja. Paista 250 asteisessa uunissa, kunnes pinta on saanut hieman väriä ja kinkku on rapsakoitunut. Anna vetäytyä hetki ja rouhi pinnalle mustapippuria. Lisää halutessa pinnalle reilu kasa rucolaa ja vuole päälle parmesaanilastuja. Miulla ei ollut rucolaa tuolloin, joten grana padanotkin lisäämättä. Suosittelen kyllä lisäämään ne, sillä ne ovat tässä pizzassa piste iin päälle. 
 
IHANAA! Yksi harvoin saamani herkku on pizza, joka sisältää juurikin ilmakuivattua kinkkua, oliiveja, artisokansydämiä, oliiveja ja kirsikkatomaatteja. Ja se on viimeistelty rucolalla ja parmesaanilla. Ah. Nyt piti vähän soveltaa, kun osa tuotteista puuttui, mutta ei se menoa haitannut. Oikein oiva stalkkauskuitti, niin pääsi toteuttamaan itseään ja tyydyttämään pizzanmentävän aukon. Ja pizza-aiheella jatketaan seuraavassa vinkissä: jos Joensuussa haluaa saada hyvää pizzaa, niin kannattaa käydä Noljakan Pizzapojilla. Kaverini ovat pyörittäneet sitä maaliskuun alusta lähtien ja kohta pizzalistakin kokee muutoksia ja uudet nettisivut avautuvat piakkoin. Tomaattisoossi siellä on jo kokenut muutoksen, eli tomaattimurska on vaihtunut itse keitettyyn herkulliseen soossiin. Oli muuten todella maukasta ja hyvää pizzaa, on tullut testailtua. Olen antanut pojille vinkin tästä ilmakuivattua kinkkua sisältävästä pizzasta, jota itsekin väänsin. Katsotaan, saisko semmoista kohta Joensuussakin muualta kuin kotikeittiöstä, Kotipizzasta (kaukana keskustasta) ja Rossosta (Rosso...).


Pizza menossa uuniin


Ah, herkkua!
 
***
 
Kunhan tykkääjämäärä kasvaa, arvon tykkääjien kesken palkinnon.
Arvonta suoritetaan sen jälkeen, kun luku 321 on täynnä :)