Olin kaupungin teknisen toimialan matkalla Valkeakosken asuntomessuilla elokuun alkupuolella harrastusteni/työn puolesta ja matkan aikana yövyimme Tampereella hotelli Tammerissa, jossa oli myös meillä illallinen. Reissun aikana tutustuttiin myös Visavuoreen ja Lempäälän Ideaparkkiin sekä Tampereen ja Jyväskylän hienoihin isoihin rakennushankkeisiin. Ideapark oli ihan suorastaan helvetti miulle (en pidä ostoshelveteistä ja shoppailusta), mutta löysin eräästä kirjakaupasta kuitenkin ostettavan kirjan ja maisteltiin ihania Juustoportin juustoja kahvilapuodissa, suosittelen erityisesti valkosipuli-vuohenjuustoa, nam!

1250426836_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Miun alkupalalautanen, mallasleipää, mozzarellahelmiä, uunipaahdettuja kirsikkatomaatteja sekä marinoitua punasipulia ja valkoista balsamicoa. Kuva on huono, mutta maut olivat hyviä, vaikkakin annos oli melko perinteinen.

1250427235_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vierustoverin alkupalalautasesta napattu kuva, lautasella mallasleipää, mehevää jäämerenlohta, savustettua lohenmätiä, viiriäisenmunaa ja jotain sitruunakastiketta. Kuulemma hyvää oli tämäkin. Annos ainakin oli värikkäämpi ja kauniimpi kuin omani.

1250427482_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Miun pääruoka, takana oleva lihaneliö on suussasulavan pehmeäksi haudutettua häränrintaa, toinen lihapala marmoroitunutta härkää, perunakakkupaistosta ja vaalea soossi pohjalla palsternakkapyrettä sekä päällä jotain tomaattikompottia tms. Tuo rinta oli niin hyvää, että se oikeasti suli suuhun, todella mainiota. Googlaamalla palsternakkapyreeksi nimeämäni juttu oli parasta koko annoksessa, maku oli todella jännä eikä keksitty koko iltana, mitä se oli. Toinen härkäpala ei ollut ihan niin hyvää ja sen makua pilasikin tuo tomaattijuttu, jossa oli varmaan viisinkertaisesti liikaa suolaa. Suolaa oli oikeasti ihan älyttömän paljon, pienen haarukallisen maistelun ansiosta huulet rohtuivat rikki ja silmistä valui vesi, sekä makua piti huuhtoa suusta juomalla paljon vettä. Muuten oli kyllä tosi hyvä annos, mutta harmitti että tomaatti pääsi sotkemaan noinkin paljon annosta ja makunautintoa! Koska meitä oli n. neljäkymmentä henkilöä ja tomaattia oli vain muutaman allergikon annoksessa, niin onneksi ei päässyt suurta vahinkoa syntymään. Ensimmäisen kerran elämässäni kyllä teki mieli lähettää annos takaisin keittiöön, mutta päädyttiin antamaan vain palautetta.

Normaalit pääruoat olivat muuten kuin omani, mutta kastikkeena oli punaviinikastiketta eikä tomaattijuttua. Ilmeisesti allergialistaani oli tulkittu väärin keittiössä...

1250427916_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kasvispääruoka, paahdettuja ja keitettyjä kasviksia kera perunakakun ja palsternakkapyreen. Lisäksi tilkka tomaattijuttua, mitä miullakin. Erityisesti sai kehuja taas pyre, mutta nälkää tämä ei ilmeisesti kovin hyvin vienyt, kun mitään tukevampaa ei annoksessa ollut. Tämäkin annos oli kauniimpi kuin esim. oma pääruokani.

1250429418_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jälkiruokana paahtovanukasta sekä hedelmäsalaattia, joka oli maustettu rommilla. Miun jälkiruoassa oli salaattina mansikkaa, persikkaa ja viikunaa. Täydellinen päätös hyvälle aterialle, paahtovanukas toimii aina! :) Tämän jälkeen vielä tarjoiltiin kahvit kera avecin. Mutta edelleen ihmettelen, että kaikissa ns. paremmissakaan ravintoloissa olutta ei tuoda nätimmissä laseissa vajaan pullon kera, vaan isoissa tuopeissa. Viiniallergisena muutenkin harmittaa joutua juomaan erilaista, mutta senkin voisi tarjoilla kauniisti... Ei luulisi olevan vaikeata.

Ravintolasali oli upea, kuten koko vasta remontoitu hotellikin. Miljöö oikein henkii vanhoja menneitä aikoja ja ylväyttä! Hotelli Tammeriin ja sen ravintolaan pääset tutustumaan tässä osoitteessa http://www.ravintolatammer.com