Tykkään tosi paljon lanttu- ja porkkanalaatikoista. Joka vuosi ei kehtaa tehdä itse niitä alusta asti, niin olen sitten hieman käsitellyt kaupan valmislaatikoita... Ja ne käyttämäni ohjeet ovat nyt kadonneet, joten pitäisi etsiä ne vanhempien luota...

Kermaa
Voita
Siirappia
Korppujauhetta

Helpoimmassa versiossa vain tökkii eineslaatikoihin koloja, lorauttelee reippaalla kädellä päälle kermaa ja voinokareita... Paistaa uunissa pinnan rapeaksi.

Pidemmän kaavan mukaan laatikot kumotaan kulhoon ja mukaan sotketaan siirappia ja kermaa. Sitten laatikot laitetaan uunivuokiin ja pinta koristellaan porkkanalaatikossa rypyttämällä haarukalla ja lanttulaatikossa tekemällä puolipyöreätä lusikanpohjalla. Sitten pinnalle ripaukset korppujauhoja ja voinokareita. Harva arvaa, että ovat kaupan laatikot pohjana!