305134.jpg

VOILEIPÄKAKKU

iso

1 pkt Fazerin paahtoleipää, mallia isoin (tai 2 pientä, mieluiten tummaa ja vaaleeta)
2-3 dl lihalientä kuutiosta kostutukseen

TÄYTE 1
120g ohuen ohutta saunapalvikinkkua
1 punainen paprika
1 prk kermaviiliä (tulee vähän kevyempi näin!)
1 sipuli
arkijuustoraastetta (se on tarpeeksi hienoa mössöä)
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta

TÄYTE 2
1 kruunumajoneesipurtilo
1 prk ananasmurskaa tai hienoksi silputtua ananasrengasta
arkijuustoraastetta niin paljon et tulee tarpeeks tönkkö tahna
mustapippuria
(suolaa)

Leikkaa paahtoleipien kovat reunat pois ja lado esim vuoan pohjalle paahtoleipäviipaleet ja kostuta ne lihaliemellä. Kannattaa vuorata foliolla tai kelmulla...
Valmista täyte 1 hakkaamalla kinkku, paprika ja sipuli hienoksi silpuksi, lisää kermaviili ja mausta. Lisää juustoraastetta niin että täytemassa ei ole liian löysää.
Levitä kerros täyte 1stä kostutetuille paahtoleiville.
Lisää päälle seuraava kerros leipää ja kostuta, paina tiiviimmäksi.
Valmista täyte 2 yhdistämällä majoneesiin ananasmurska ja mausta pippurilla. Lisää juustoraastetta niin että syntyy tanakka tahna.
Päälle taas uusi kerros paahtoleipää ja muista kostuttaa.
Levitä päälle taas täyte 1stä ja tee uusi paahtoleipäkerros...
Seuraavaan kerrokseen täyte 2sta taikka sit ykkösen ja kakkosen sekoitusta, riippuen ihan kuinka ison voileipäkakun tahtoo tai kuinka täytemassoja on jäljellä.
Vuoraa leivät kelmulla tai foliolla ja paina tiiviimmäksi, laita esim leikkuulauta päälle painoksi ja jätä maustumaan jääkaappiin yön yli.
Levitä valmiin kakun päälle notkistettua sulatejuustoa tai tuorejuustoa ja koristele esim juustoraasteella, kinkkukuutioilla, kirsikkatomaateilla ja salaattisilpulla.