Tämä ohje on peräisin ystävältäni Annulta joskus vuosien takaa. Oli muuten ensimmäinen hyydykekakku, mitä tein!

Pohja:
75 g sulatettua voita/margariinia
9 Digestive-keksiä murskattuna
3/4 dl sokeria

Täyte:
400 g tuorejuustoa, mieluiten vanilja
4 rkl sokeria
2 dl vaahdotettua kuohukermaa
2 isoa banaania
3 rkl sitruunan/limen mehua
2 tl vanilliinisokeria, vaniljakin käy
2 liivatelehteä tai vastaava määrä jauhetta, katso purnukasta mittasuhteet ja ohje

Sekoita voisulaan murskatut keksit ja sokeri. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele muruseos pohjalle tiiviisti. Anna pohjan kovettua jääkaapissa.
Sekoita täytteen ainekset ja tarkista maku, voi olla tarpeen lisätä vähän sokeria tai sitrusmehua. Banaani kannattaa muussata ihan hienoksi soseeksi, on hauskempi sitten syödä kakkua. Lisää liivateseos hieman jäähtyneenä täytemassaan. Levitä seos tasaisesti vuokaan ja anna kakun jähmettyä kaapissa muutama tunti tai mieluiten yön yli. Kakusta tulee ihanan leikattava ja maukas.
Voit myös pakastaa tämän kakun ja tarjota jäädykkeen tapaan!

Koristele pinta vaikkapa suklaarusinoilla tai banaanisiivuilla, joille on pirskotettu sitruunanmehua estämään tummumista.