Pientä luksusta arjen keskelle hyvän ruoan muodossa ja samalla tuli fiilisteltyä sillä, että ikävästi alkanut vuosi sai vihdoin iloisiakin ilmiöitä aikaan :) Pihvinpaistoprojektin pitäisi kanssa jatkua ja testata myös erästä joululahjaa...

120 g naudan ulkofilepihvi
½ pkt Blå Castello -sinihomejuustoa
2 dl kevyttä ruokakermaa
mustapippuria
suolaa
juustokermaperunoita (pakaste)

Anna pihvin olla huoneenlämmössä vähintään 30 minuuttia ennen pihvinpaistoa. Paista juustokermaperunat uunissa pakkauksen ohjeen mukaan tai valmistele muut lisukkeet. Kun ne ovat melkein valmiita, lämmitä hyvä paistinpannu kuumaksi, sulata nokare voita ja paista pihvi nopeasti molemmilta puolilta ruskeaksi. Ota pihvi folioon kastikkeen tekemisen ajaksi, älä huuhtele paistinpannua. Kaada ruokakerma pannulle ja anna sen kiehua voimakkaasti. Sulata joukkoon homejuusto ja mausta, anna kiehua kokoon hetki. Kaada mahdollinen folioon karannut lihaneste pannulle. Rouhi pihville suolaa ja pippuria. Tarjoa pihvi kastikkeen, perunoiden ja salaatin kera. Pihville voi laittaa vielä nokareen juustoa.

Oi että kun oli hyvää! Kyllä pihvi on selkeästi yksi herkkuruoka, ei semmoiseen varmaan koskaan kyllästyisi! Blå Castello on ihanan makuinen juusto, kannattaa joskus vaihtaa aurajuusto siihen. Koostumus ja maku ovat erilaisia, tämä on kermaisempi ja pehmeämpi. Kerrankin onnistuin pihvinpaistossa, ei tullut liian kypsää ja kuivaa korppua, vaan mehevää pihviä :) Ehkä se siitä lähtee rullaamaan... Testasin samalla jostain tilaajalahjaksi saamiani pihviaterimia, hyvin toimi ja pihvi leikkautui terävällä veitsellä helposti, ei Savonia ihan samaan pysty :)