Pikkuveli ja isä harrastaa eräilyä ja metsästystä, joten tässäpä heidän tuotoksiaan. Ehdotin veljelle, että jos tekisimme hänelle oman erähenkisen blogin, johon hän laittaisi sitten näitä nuotioruokiaan, luontokuviaan ja havaintoja luonnosta... Katsotaan, kunhan on enemmän aikaa, että mitä 14-vuotias saa siskon avulla aikaiseksi netin ihmeellisessä maailmassa! :) Veli sai joululahjaksi digikameran, niin samalla tämä on hyvää harjoitusta kamerankäytössäkin. Oli siellä jo nyt monta upeata luontokuvaakin kameralla, mutta kun ei ollut aikaa siirtää kuin nuo alla olevat minulle... Kun vaan keksisi jonkun kivan luontoaiheisen blogin nimenkin :)

Niin ja nyt sitten tulee myös ensimmäinen kala-postauskin, olen perheen ainoa kala-allergikko, joten miulla ei sellaisia ohjeita olekaan ollut sen takia. Ja muutenkaan en oikein ole luontoihmisiä. Pelkään kuollakseni kaikkia eläimiä ja pikkuöttiäisiä, erityisesti käärmeitä ja sitten itikanpistotkin saavat miut kipeäksi. Sekä muutenkin on sen verran paha siitepölyallergia, ettei oikein luontoon halua. Käykööt siellä ne, jotka sinne oikeasti haluavat! Ei varmaan tarvii erikseen mainita, että en myöskään sienestä ja marjasta. Mummolan marjapensaillekaan en ole vuosiin mennyt edes maistiaisille... Kiitos vaan perheelle, joka joskus muistaa luonnon antimilla minuakin, paatunutta cityihmistä.

522557.jpg

Suolaa reilulla kädellä iso lohipala, jossa on vielä nahka jäljellä. Vuole sopivat puutikut loimutuslaudan reikiin ja töki niillä kalapala kiinni lautaan. Paksumpi ja leveämpi osa lohesta tulee laudan alaosaan, lähemmäs liekkejä.


522560.jpg

Nosta lauta sopivalle etäisyydelle tulesta ja anna kypsyä. Tämä vie jonkun verran aikaa, mutta sen odottelun voi käyttää vaikka puiden pilkkomiseen tai puu-ukon vuolemiseen.
En suosittele käyttämään kirvestä, isäni veti kerran sillä polveen ison vekin, kun teki pikku-cebicille puu-ukkoa mökillä. Tuotos on edelleen viimeistelemättä ja erittäin rujon näköinen. Olkaa siis varovaisia!

522564.jpg

Nautiskele loimulohi päreen päältä raikkaan lähdeveden ja ritilällä paistettujen juusto-ruisleipäpalojen kera. Nuo kyseiset leivät ovat herkkua, kun saavat hieman savu-aromia ja aina niin maukasta karsinogeeniä pintaansa. Kala-allergikot voivat grillata kaveriksi vielä kunnon jauhomakkaran. Itse suosin perinteistä Campingiä.

Kuvassa on veljeni koulussa tekemä kuksa ja lusikka. Kympin arvoinen kokonaisuus!
Erikoista kuksassa ja lusikassa on hienot muotoilut, jotka parantavat käyttömukavuutta.
Veli on muutenkin kätevä puutöissä ja odottelenkin tilaustyötäni, eli maustehyllyä :)

522566.jpg

Jälkiruoaksi nautitaan nokipannukahvit kuksasta. Jos oikein hifistelee, niin voi paahtaa vaikka vaahtokarkkeja tai tehdä tikkupullaa.
Kaupunkilaisille tiedoksi, ettei nokipannukahveja keitetä suodatinjauhatetuista kahvinporoista.